תוֹכֶן
מערכות אינפוטיינמנט הופכות יותר ויותר אינטליגנטיות ככל שהלקוחות דורשים קישוריות רבה יותר. מוקדם יותר השנה הן אפל והן גוגל הודיעו כי יביאו פתרונות שילוב סמארטפונים לרכבים חדשים. לשברולט כבר יש פתרון שכבר נמצא בשוק עם מערכת MyLink שלהם. המכונה BringGo, האפליקציה מאפשרת לאנשים שאין להם ניווט ברכב שלהם לגשת לאפליקציית ניווט חכמה בטלפון שלהם דרך מסך המגע ברכב.
איך BringGo מסתדרת עם פתרונות עדכניים בשוק, וכיצד היא תשתווה למערכת כמו CarPlay? לאחרונה דגמנו את המערכת ב- Chevy Spark 2014 כדי לגלות.
BringGo מתחבר למערכת האינפוטיינמנט של MyLink.
כדי להשתמש ב- BringGo, כל שעליכם לעשות הוא לחבר את האייפון או האנדרואיד למכונית באמצעות כבל USB. לאחר השקת האפליקציה בטלפון, BringGo מופיע תחת סעיף אפליקציות הסמארטפונים של מערכת המידע. היישום משתלט על כל המסך, ומאפשר לך גישה לכל פונקציות האפליקציה. האפליקציה בטלפון נותרת נעולה בזמן השימוש במכונית.
מחיר
MyLink עולה 200 $ ברוב הרכבים ו- BringGo הוא עוד 60 $.
בהשוואה למערכות ניווט במפעל, BringGo זול. המכונית שלנו הגיעה מצוידת במסך המגע כסטנדרט, אבל אם לא, זה יהיה רק 200 דולר כדי לקבל את חווית MyLink המלאה. BringGo עולה 60 דולר עבור המפות והתנועה של צפון אמריקה. בסך הכל 260 דולר הם הרבה פחות זולים מ- 795 דולר שגובה פורד בגין ניווט מעל מחיר MyFord Touch.
אפליקציית BringGo בסך 60 דולר כוללת שלוש שנים של עדכוני מפות ומידע תעבורה בזמן אמת. גוגל ומפות אפל מקבלות עדכוני מפות ברציפות, אך מערכות ניווט ברכב זקוקות לעדכונים שנתיים שעשויים לעלות כמה מאות דולרים. תנועה בזמן אמת עבור כלי רכב רבים מגיעה מ- SiriusXM, שדורש מנוי חודשי של 3.99 $ או יותר בכדי להשתמש בה. התקנה זו תחסוך לכם אלפי עלויות פתרונות ברכבים אחרים.
קלות שימוש
BringGo משתלט על כל מסך האינפורמציה.
BringGo משתלט על כל תצוגת האינפורמציה, מה שמקל על הניווט באפליקציה. הגדרת יעד והגדרות צפייה מחייבות את הנהג ללחוץ על כפתור BringGo בפינה השמאלית התחתונה של התצוגה.
משם זה עובד כמו כל מערכת ניווט ברכב אחרת. הנהג יכול להזין יעד על סמך מיקום, נקודת עניין או רשומת פנקס כתובות. בהתבסס על ההגדרות, ההוראות יכולות לתת לך את המסלול המהיר ביותר, המסלול הקצר ביותר או המסלול החסכוני ביותר.
בזמן היעד ליעד, האפליקציה תשתיק את הרדיו כדי לספק הנחיות קוליות. הנהג יכול לבחור רמת זום על המסך ולהציג את זמן ההגעה. אם הנהג מבצע סיבוב שגוי, המערכת מחשבת מחדש את המסלול במהירות.
אפליקציית BringGo מציגה את השעה הנוכחית, אך אינה מציגה מידע רדיו; כולל השמעת תחנה או שיר. כדי להציג מידע זה על הנהג לחזור אל מחוץ לאפליקציה ואל חלק האודיו של המערכת. זה יהיה נחמד לראות את הרצועה הנוכחית המופעלת על גבי מסך ה- BringGo.
קול הניווט של BringGo גם קצת צורם יותר ממערכות רבות. כאשר מדברים המערכת משתיקה לחלוטין את השמע. מערכות רבות מורידות את עוצמת הקול אך השמע ממשיך להתנגן ברקע. כמו כן, קולה של מערכת הניווט נראה פחות נעים ממערכות אחרות.
מְהִירוּת
BringGo נועל את האפליקציה בטלפון בזמן השימוש.
שברולט סיפקה אייפון 4s לבדיקת BringGo, שהיה לו חיבור 3G בלבד. למרות זאת, האפליקציה הורידה במהירות את המידע הדרוש לה. אם המכונית כיבתה את המסלול, המערכת זיהתה את השינוי במהירות וניתבה מחדש על סמך המיקום החדש.
גם תגובת מסך המגע הייתה מהירה. האפליקציה כולה חיה בסמארטפון ולכן ציפינו לפיגור קטן בהזנת יעד. זה לא היה המקרה.
Siri Eyes Free מגיעה גם עם מערכת MyLink של Chevy. זה מאפשר לנהגים לשלוט בסירי באמצעות כפתור השליטה הקולית על ההגה. לחיצה ממושכת על לחצן הפקודה הקולית למשך שתי שניות מפעילה את סירי. זו תוספת נחמדה לחבילת MyLink עם BringGo.
עד ש- CarPlay יתחיל להופיע ברכבים יומיומיים, היישום של BringGo הוא המלא ביותר. גודל המסך מגביל את השימושיות של אפליקציית ניווט חכמה מסורתית ברכב. עם חיבור כבלים בודד, הטלפון שלנו יכול להיטען, לספק מוסיקה דרך אפליקציה כמו פנדורה וגם להביא אותנו ליעד בזמן ששלטנו על הכל דרך מסך המגע של המכונית. זה נחמד לראות כי יצרני הרכב מספקים לנהגים את סוג הבחירה הזה.