תוֹכֶן
ה- GalaxyJ7 # אינו נהנה מהסמכת IP68 כמו ה- Galaxy S7 ו- S8 כך שגם כמות זעירה של מים עלולה לפגוע בו. המאמר של היום לפתרון בעיות עוסק כיצד עם גלקסי J7 רטוב וכיצד למזער נזק אליו. אנו מטפלים גם במצב מוזר אחד שהעלה משתמש כאשר נראה כי ה- J7 שלו מתחיל למצב אודין בפני עצמו. אנו מקווים שתמצא את הפוסט הזה מועיל.
אם אתם מחפשים פתרונות לבעיית Android # משלכם, תוכלו ליצור איתנו קשר באמצעות הקישור בתחתית דף זה.
כאשר אתה מתאר את הבעיה שלך, אנא היה מפורט ככל האפשר כדי שנוכל לאתר פיתרון רלוונטי. אם אתה יכול, כלול בטובך את הודעות השגיאה המדויקות שאתה מקבל כדי לתת לנו מושג היכן להתחיל. אם כבר ניסית כמה צעדים לפתרון בעיות לפני ששלחת אלינו דוא"ל, דאג להזכיר אותם כדי שנוכל לדלג עליהם בתשובות שלנו.
בעיה 1: כיצד לתקן גלקסי J7 שנפגע במים
הטלפון שלי נרטב אתמול (אבל לא שקוע לגמרי) ולא שמתי לב עד 20 דקות אחרי שנרטב. פירקתי אותו וניגבתי אותו ואז כשאני מחזיר את הסוללה לפנס נדלק אבל הטלפון לא יופעל. האם זה אומר שהטלפון שלי מטוגן לגמרי? הכנסתי אותו לשקית קמח תירס (לא היה לי אורז) ונראה שהוא יבש יותר (אין עוד חרוזי עיבוי בתוך עדשות המצלמה) אבל זה עדיין עושה את אותו הדבר כשכניסתי את הסוללה ואינני מתח. אתה חושב שאני צריך לחבר אותו לחימום ולסייע לו להתייבש? אני לא יודע מה לעשות. האם יש תקווה לטלפון שלי? אני ממש לא רוצה שיהיה עלי לקנות טלפון חדש. אנא עזור. BTW אני לא מכיר את גרסת האנדרואיד למטה. 30. הופפרגוסון
פִּתָרוֹן: שלום הופפרגוסון ל- Galaxy J7 ולגרסאות שלו אין הגנה מפני עמידות במים ולכן הם פגיעים יותר לחשיפה למים מאשר, למשל, ה- Galaxy S7 ו- S8. אם J7 שלך עבד כרגיל לפני שהרטבת אותו, מים ודאי פגעו באחד הרכיבים. בדרך כלל, אם הטלפון לא מצליח להידלק לאחר שנחשף למים, זה בדרך כלל תוצאה של סוללה פגומה או זרם חשמל קצר. זה לא סימן טוב ומארז כזה נוטה להסתיים בתיקון. אנחנו לא מאוד אופטימיים לגבי המקרה שלך מכיוון שהטלפון כבר מציג סימני תקלה בחומרה בשלב זה. ברור שאי אפשר לתקן, נגיד סוללה מקולקלת, עם פתרון תוכנה. אם הסוללה נפגעה במים, הפחות שתוכלו לעשות היא להשיג סוללה חדשה ולהחליף איתה את הפגום. אותו עיקרון חל על רכיבים פגומים אחרים ואפילו על לוח האם.
לטובת משתמשים אחרים שעלולים להיות בנסיבות דומות, ננסה לדון בדברים שאתה יכול לעשות אם הטלפון החכם נרטב. אנו נכלול גם את ה- DON'TS במצבים אלה מכיוון שהם חשובים לא פחות מה- DOs.
מה לא לעשות אם הטלפון החכם שלך נרטב:
- הפעל מחדש את הטלפון. לעולם אל תנסה להפעיל אלקטרוניקה רטובה אלא אם כן אתה מתכנן לספק מכת הרג במהירות. לוח אם רטוב יכול לגרום לחשמל לקחת מסלולים קצרים יותר לרכיבים אחרים שהם לא אמורים להיות מחוברים ישירות אליהם. אם מתרחש קצר בלוח אם, מספר רכיבים עלולים להיפגע לצמיתות. בעיקרון, אתה רוצה להימנע מהפעלת מעגלים של לוח רטוב שעלול להוביל לבעיות קבועות בהמשך. אם הטלפון שלך כבר כבוי, השאר אותו כמו שהוא.
- נסה לטעון את הטלפון שלך. כמו להדליק את הטלפון, טעינה של אלקטרוניקה רטובה עלולה לפגוע ברכיבים כאשר מתרחש קצר. לעולם על תעשה זאת.
- מקם את הטלפון ליד תנור, אור שמש ישיר או מקור חום. יש דרך ראויה לייבש טלפון רטוב. לעולם אל תעבור בדרך הקצרה יותר של ייבושו מהר מדי. פעולה זו תהיה ככל הנראה גזר דין מוות עבור החומרה ולא מעשה הצלה. כמו מים, יותר מדי חום יכול להרוג רכיבים אלקטרוניים.
מה צריך לעשות אם יש לך טלפון רטוב
ביצוע מהיר של צעדים נכונים בעת טיפול בטלפון רטוב חשוב מאוד במניעת נזק או במזעורו. זכרו, מים ואלקטרוניקה לא מתערבבים. אפילו טלפונים עמידים במים לא נועדו להיחשף למים בכוונה. הצעדים שאנו מספקים להלן הם יותר יישום "עזרה ראשונה" ולא תרופה. אם לטלפון שלך כבר נגרם נזק לחומרה בעקבות המגע הראשוני שלו עם מים, הכי הרבה שאתה יכול לעשות זה למזער נזק נוסף. עדיין תצטרך לשלוח את הטלפון מאוחר יותר כדי שטכנאי יוכל לתקן או להחליף את הרכיב הפגום.
שלב 1: הוציאו את הטלפון מהמים מיד
זה השכל הישר. לכל משתמש חכם רגיל יהיה אפילו הרפלקס לעשות זאת. אלא אם כן אתה רוצה לענות את הטלפון שלך שאינו עמיד במים עוד קצת, הוצאתו מהמים היא חובה לעשות.
שלב 2: בדוק את מה לא לעשות סעיף מֵעַל.
שלב 3: לפרק את הטלפון
באופן אידיאלי, יש לפרק את הטלפון מיד לאחר הוצאתו מהמים, אך מכיוון שניתן לומר זאת בקלות מאשר לעשות זאת, אנו ממליצים שתגביל את עצמך לחלקים הניתנים להסרה בלבד. אם הטלפון שלך נמצא בתיק, הקפד להסיר אותו. הוצא את כרטיס ה- SIM ואת כרטיס ה- SD אם ברשותך. הדבר נכון גם לגבי הסוללה (ליחידות עם סוללות נשלפות בלבד). זכור, מעבר לחלקים הניתנים להסרה על ידי המשתמש עלול לבטל את האחריות שיש לטלפון שלך כרגע. לאחר שהפרת את האחריות למכשיר שלך, סמסונג עשויה לתקן את המכשיר או לא בתשלום. אלא אם כן אתה בטוח שתוכל להתמודד עם פתיחת הטלפון למעלה ולפרק סוללה שאינה ניתנת להסרה ולנתק אותה מלוח האם (וכמובן מוכנה לשלם עבור תיקון מחוץ לאחריות אם לא תצליח להכין את המכשיר שלך. לעבוד שוב אחר כך), אל תנסה אפילו. פתיחת טלפון מסובכת, במיוחד עבור טיימרים ראשונים.
אם אתה יכול לפרק את הטלפון למינימום הנמוך ביותר, ודא שאתה עושה כדי להפחית את מספר הפינות שבהם לחות יכולה להסתיר. פעולה זו תמנע פגיעה ברכיבים נוספים ותאפשר ייבוש מהיר יותר של החלקים בהמשך.
שלב 4: ייבש את הטלפון
יש כמה דרכים לייבש טלפון רטוב. מניסיוננו, כל אחד מהם יכול לעבוד כל עוד אתה עושה את זה כמו שצריך. רק הקפד לנגב תחילה את הטלפון או את הרכיבים עם מטלית רכה נקייה. לאחר שתעשה זאת, תוכל להמשיך לבצע את כל הטריקים הבאים.
ייבש את הטלפון באמצעות טריק האורז
יש מומחים שמציעים לשים טלפון או החלקים המפורקים בשקית אורז ולתת לו להתייבש כמה ימים. למשקי בית רבים יש גישה נוחה לאורז ולכן הוא יכול להיות מרכיב שימושי לשימוש. בהנחה שכבר ניגבתם את ייבוש הרכיבים, עליכם להכניס אותם לשקית אורז. וודא שאתה טומן הכל באורז. אורז טוב לספוג לחות אך יכול לקחת ימים לבצע את העבודה הזו. אם יש לך זמן להרוג, זו אמורה להיות האופציה השימושית ביותר עבורך. הקפד להשתמש בתיק אטום כמו רוכסן.
ייבש את הטלפון באמצעות סיליקה ג'ל
ג'ל סיליקה נמצא לעתים קרובות בקופסאות אלקטרוניקה. כמו אורז, ג'ל סיליקה יעיל בשמירה על יובש סביבתו. צרכנים ממדינות לחות לעיתים קרובות נתקלים בסיליקה ג'ל בתיבות האלקטרוניות שלהם. אם אין לכם מושג מהו סיליקה ג'ל, נסו לבקר בחנות האלקטרוניקה המקומית שלכם או בכל חנות אלקטרונית או חשמל באזורכם ובקשו מהם. קנו כמה שתרצו מכיוון שתרצו לכסות באמצעותו את הטלפון או הרכיבים המפורקים. כמו בשימוש באורז, הקפד להשאיר את הטלפון שלך בשקית המוקפת במארזי סיליקה ג'ל למשך 3 ימים לפחות כדי לייבש את החלקים לחלוטין. השתמש ברוכסן כדי לאטום את כל מה שבתוכו.
תן לאיש מקצוע לייבש את הטלפון שלך
בחנויות תיקונים המטפלות באלקטרוניקה רטובה יש כלי מיוחד שיכול לייבש מכשירים תוך מספר דקות או שעות. אם כסף אינו נושא, תן לאיש מקצוע להתמודד עם כל תהליכי הייבוש והתיקון עבורך.
שלב 5: ניסיון להפעיל את הטלפון
לאחר ייבוש הטלפון מספר ימים, הוציאו אותו מהתיק והרכיבו הכל מחדש. לאחר מכן, הפעל מחדש את הטלפון ובדוק מה קורה. אם הכל חזר לאיך שהיה לפני כן (אין בעיות נצפות), דאג להמשיך לחפש בעיות בימים הקרובים. אם יש לך מזל, הטלפון אמור להסתדר בסדר גמור.
שלב 6: שלח אותו לתיקון
אם הטלפון לא יופעל מחדש, או אם תבחין בסימנים ברורים של נזק או בעיות, עליך לאפשר לאיש מקצוע לבדוק את החומרה כדי לראות מה לא בסדר במכשיר. חשיפת טלפון למים יכולה להוביל כמעט לכל דבר ולכן באמת אין לדעת מה עלול להיפגע או לא.
בעיה 2: גלקסי J7 פותח את מצב ההורדה בפני עצמו
יש לי Samsung J7 מקסימום. הבוקר הלכתי לבדוק את הטקסטים והשיחות החמיצים שלי והמכשיר שלי נמצא במצב אתחול ומייעץ שהוא מוריד אל תכבה את המכשיר. אפשרות האתחול שהייתה בה היא "הפעלת הורדה מאובטחת" הכוח נגמר אז לאחר טעינת המכשיר אני מגלה שהוא חוזר למצב נורמלי. מה גרם לכך? האם עלי להיות מודאג? הטלפון שלי נפרץ? איך אוכל לדעת? מה עליי לעשות? גארי מרשל
פִּתָרוֹן: היי גארי. מסך "הורדה ... אל תכבה את המכשיר" הוא מה שאנו מכנים מצב אודין. זוהי סביבת תוכנה נפרדת מאנדרואיד במכשירי סמסונג המאפשרת לטכנאים או משתמשים לבצע שינויים בתוכנה. לדוגמה, אם ברצונך להשתמש בקושחה לא רשמית עבור המכשיר שלך, עליך לאתחל את המכשיר למצב אודין או למצב הורדה כדי לבצע הליך מהבהב.
גישה למצב אודין מגיעה על ידי ביצוע השלבים הבאים:
- לחץ והחזק את המקש בית ו להנמיך קול ואז לחץ והחזק את המקש כּוֹחַ מַפְתֵחַ.
- כאשר הלוגו של Samsung Galaxy מופיע על המסך, שחרר את כּוֹחַ מקש אך המשך להחזיק את בית ו להנמיך קול מקשים.
כפי שאתה יכול לראות, יש קבוצה ספציפית של שילובי לחצני חומרה שיש ללחוץ עליהם כדי לגשת למצב אודין. מבלי ללחוץ על הכפתורים הנכונים, הטלפון שלך לא אמור לעבור למצב אודין, אלא אם כן יש באג תוכנה שגורם לו לעשות לבד.
בדרך כלל אנו רואים מכשירי סמסונג עוברים למצב הורדה בעצמם לאחר הליך מהבהב כושל, או אם הם משתמשים בקושחה מותאמת אישית שאינה רשמית. אם אכן ביצעת שינויים במערכת בתוכנה לאחרונה, אז כנראה שהסיבה נובעת מכך.
אם הטלפון שלך מעולם לא שונה או שמריץ תוכנה מותאמת אישית, ייתכן שמדובר בבאג חד פעמי. אנחנו לא חושבים שהטלפון שלך נפרץ, אבל אם כן, זה כנראה בגלל שהתקנת אפליקציה זדונית מלכתחילה. ודא שאתה יודע שאתה מתקין רק אפליקציות בטוחות ממפתחים מאומתים ומכובדים.