תוֹכֶן
לזיהום וירוסים במכשירי Android יש תסמינים רבים. בפרק של היום אנו כוללים מקרה טיפוסי אחד של גלקסי S9 פלוס נגוע בנגיף. למד כיצד להתמודד עם בעיה זו בהמשך על ידי הצעתנו.
בעיה: כיצד לתקן גלקסי S9 פלוס שנפגע (שנדבק בווירוס או בתוכנה זדונית)
הטלפון ממשיך להפעיל הגדרות שכיביתי. בחלק מההגדרות כתוב שרק מנהל ההתקנים יכול להפעיל. אני אפילו לא יכול למצוא הגדרות מנהל. כשאני מנסה לפתוח משהו אני צריך לעשות את זה פעמיים. כשאני שומר משהו אני צריך לעשות את זה פעמיים כמעט כאילו אני שומר לשני מכשירים. חשבון יאהו בפייסבוק שלי השתלט. ה- wifi שלי מתנתק הרבה וחברתי ממש לידי ושלה מתפקד בסדר. כשאני לוחץ על אפליקציה זה לפעמים פותח אפליקציה אחרת. אני באמת מרגיש שלמישהו אחר יש גישה לטלפון שלי. אה כן, היו לי גם חיובי הונאה בחשבון הבנק שלי. אז אני יודע שהכרטיס שלי נפגע. איפסתי את היצרן שלוש פעמים. בדיוק גיליתי על איפוס המאסטר אז אני אנסה את זה. לפעמים אני מנסה לפתוח את gmail שלי והוא נטען באמצע הדרך ואז מפסיק ואז נטען באמצע וזה עושה את זה כמו 30 פעמים אבל אף פעם לא נטען לגמרי. כל הצעה תתקבל בברכה! אה דבר נוסף. לאחר איפוס המפעל קיבלתי טלפון מאיזה אחי הודי בקליפורניה. לא עניתי אבל נראה שהטלפון שלי הסתבך כל פעם מחדש. תודה על עזרתךאייב
פִּתָרוֹן: סביר להניח כי הגלקסי S9 פלוס שלך נפגע. ייתכן שהתקנת אפליקציה או תוכנה זדונית שמכבה את ההגנות של הטלפון שלך. איפוס להגדרות היצרן יכול להסיר את התוכנה הזדונית או האפליקציות שהתקנת, אך הבעיה עשויה לחזור לאחר שתתקין מחדש את אותה קבוצת יישומים לאחר מכן. מה שאתה יכול לעשות כדי למנוע ביעילות את חזרת הבעיות הוא לוודא שאתה לא מוסיף את האפליקציה או האפליקציות הרעות לאחר שניגבת את הטלפון נקי.
פתרון 1: זהה את האפליקציה הגרועה
רוב התוכנות או הווירוסים הזדוניים המשפיעים על מכשירי Android מופצים על ידי אפליקציות. אנו מאמינים כי ככל הנראה הטלפון שלך מושפע מתוכנה זדונית הגורמת לכל הבעיות שציינת לעיל. כמה אפליקציות גרועות נועדו להיראות לגיטימיות ולא מזיקות. במקרים רבים הם עשויים אפילו להציע שירותים שנראים כמספקים פונקציות אמיתיות. חלקם עשויים ללבוש צורה של משחקים.
יכולות להיות סיבות רבות מדוע מפתחים מייצרים אפליקציות גרועות. רוב התוכנות הזדוניות או הווירוסים כיום לא נועדו להרוס הרס בלבד. רובם בנויים כדי לגנוב חשבונות, סיסמאות, פרטי כרטיס אשראי או הרגלי גלישה ביומן. מידע מסוג זה נמכר לאחר מכן לצדדים שלישיים, או משמש את היזם עצמו לצורך רווחים כספיים. במקרים מסוימים, אפליקציות גרועות עשויות להיות קשות לזיהוי מכיוון שהן עושות את פעילותן בצורה עדינה, אך אחרות עלולות לגרום למערכת לקרוס, לפגר או לאתחל באופן אקראי. חלק מהאפליקציות הרעות עשויות לחטוף מערכת ולהכריח אותה להציג מודעות או חלונות קופצים. חלונות קופצים אלה יכולים לייצר דמי פרסום עבור היזם.
למותר לציין שיש צורך שתדע אם הטלפון שלך אכן נגוע בתוכנה זדונית או וירוס. מכיוון שרבים מהדברים האלה נגרמים על ידי אפליקציה שנמצאת בסכנה, המשימה העיקרית שלך כרגע היא לברר אם זה המקרה. הדרך הקלה ביותר לעשות זאת היא על ידי הפעלה מחדש של המכשיר למצב בטוח. במצב זה, כל אפליקציות הצד השלישי יושעו ולא יורשו לפעול. לכן, אם כל הסימפטומים של בעיית אפליקציות גרועה נעדרים במצב בטוח, המשמעות היא שאחת מהאפליקציות שלך עומדת מאחוריהן.
אם עדיין לא ניסית להפעיל מחדש למצב בטוח, בצע את השלבים הבאים.
- כבה את המכשיר.
- לחץ והחזק את מקש ההפעלה מעבר למסך שם הדגם.
- כאשר "SAMSUNG" מופיע על המסך, שחרר את מקש ההפעלה.
- מיד לאחר שחרור מקש ההפעלה, לחץ לחיצה ממושכת על מקש עוצמת הקול.
- המשך להחזיק את מקש הפחתת עוצמת הקול עד שההתקן יסתיים מחדש.
- מצב בטוח יופיע בפינה השמאלית התחתונה של המסך.
- שחרר את מקש הפחתת עוצמת הקול כאשר אתה רואה מצב בטוח.
עכשיו שהטלפון שלך התחיל למצב בטוח, תן לטלפון לרוץ זמן מה כדי לראות אם התסמינים או הבעיות מתרחשים. אם הם לא עושים זאת, זה אומר שהחשד שלנו לגבי אפליקציה גרועה, נכון.
בעוד שמצב בטוח יכול לחסום אפליקציות של צד שלישי (אפליקציות שהורדת ואינן חלק מהתוכנה המקורית), היא לא תצביע על איזו מהאפליקציות היא הסיבה האמיתית. יהיה עליך לפתור בעיות נוספות בכדי להכיר את האפליקציה ולהסיר אותה מהמערכת.
כדי לזהות אילו מהאפליקציות שלך גורמות לצרות, עליך לאתחל את הטלפון למצב בטוח ולבצע את השלבים הבאים:
- אתחול למצב בטוח.
- בדוק אם הבעיה. אם הבעיה נותרה, המשך לשלב 3.
- התחל להסיר התקנה של אפליקציות בנפרד. אנו מציעים שתתחיל באילו האחרונים שהוספת. בשלב זה אתה רוצה למחוק אפליקציה אחת.
- לאחר הסרת ההתקנה של אפליקציה, הפעל מחדש את הטלפון למצב רגיל ובדוק אם הבעיה.
- אם הבעיות חוזרות, חזור על שלבים 1-4.
המשך לבצע את אותה לולאת השלבים עד שתזהה את האפליקציה הבעייתית. הקפד לא להתקין אותו מחדש לאחר איפוס ההתקן.
פתרון 2: החזר את כל התוכנות לברירות מחדל (באמצעות איפוס מאסטר)
גישה נוספת לפתרון הבעיה היא על ידי ניגוב הטלפון נקי, ואז וודא שאתה בכלל לא מתקין אפליקציה בעייתית. פירוש הדבר להיזהר באיזו אפליקציה להוסיף בחזרה. אם לא תסנן את האפליקציות שלך טוב, סביר להניח שהבעיות יחזרו לאחר איפוס מאסטר. השתמש רק בפתרון זה אם יש לך מושג איזו מהאפליקציות שלך גורמת לבעיה.
לצורך התייחסות, אלה השלבים כיצד לשלוט באיפוס ה- S9 Plus שלך:
- כבה את המכשיר.
- לחץ והחזק את מקש הגברת עוצמת הקול ואת מקש Bixby, ואז לחץ והחזק את מקש ההפעלה.
- כאשר הלוגו של אנדרואיד הירוק מופיע, שחרר את כל המקשים ('התקנת עדכון מערכת' יופיע במשך כ30 - 60 שניות לפני שתציג את אפשרויות תפריט שחזור מערכת Android).
- לחץ על מקש הפחתת עוצמת הקול מספר פעמים כדי להדגיש 'מחק נתונים / איפוס להגדרות היצרן'.
- לחץ על לחצן ההפעלה כדי לבחור.
- לחץ על מקש הפחתת עוצמת הקול עד להדגשת 'כן - מחק את כל נתוני המשתמש'.
- לחץ על לחצן ההפעלה כדי לבחור ולהתחיל את איפוס המאסטר.
- לאחר השלמת איפוס המאסטר, 'הפעל מחדש את המערכת כעת' מודגש.
- לחץ על מקש ההפעלה כדי להפעיל מחדש את המכשיר.