במידה מסוימת, ספקים כבר יכולים להשבית את השימוש במכשירים ניידים אם אלה מדווחים כגנובים, או אפילו אם משתמש אינו מציית לחוזה. זה נעשה בדרך כלל על ידי רישום שחור של ה- IMEI או ESN. עם זאת, זה בא עם כמה מגבלות. לדוגמא, גם אם IMEI ייכלל ברישום הרשימה השחורה, על מספר הספקים להיות מוגדר על ידי כל הספקים על מנת שהרשימה השחורה תהיה יעילה.
זה יהיה חסר תועלת, עם זאת, אם המכשיר יימכר במדינה אחרת, בה ספקים עשויים שלא לתמוך ברשימה שחורה של IMEI. למעשה, קיים שוק אפור גדול למכשירים ניידים ברחבי מדינות שונות, שם נמכרים מכשירים שבבעלותם. וכן, זה יכול לכלול סחורה גנובה.
יתר על כן, ניתן לזייף את ה- IMEI על ידי שינוי רצועת הבסיס של המכשיר. ניתן לעשות זאת בקלות בכמה כלי תוכנה שנעשו על ידי קהילת השתרשות או השבירה. המשמעות היא שעדיין ניתן להשתמש במכשיר גם אם הוא חסום על ידי הספק דרך IMEI. חלק ממשתמשי הסמארטפונים ממש מזייפים את ה- IMEI של טלפונים פונקציונליים על מנת להימנע מקישורי קשירה או נתונים נוספים.
לעומת זאת, מתג ההריגה יהפוך מכשיר לחסר תועלת לצמיתות. הכוונה כאן היא להרתיע גניבת טלפונים סלולריים, ולהגן על כל נתונים רגישים העלולים להישמר במכשיר.
הורג את מתג ההרג
על פי פרקליטות מחוז סן פרנסיסקו, סמסונג למעשה תכננה לטעון מראש את הסמארטפונים שלה עם מתג להרוג. מהלך זה ידרוש, עם זאת, אישור של ספקים ניידים, ועל פי הדיווחים AT&T, Verizon Wireless, Sprint ו- T-Mobile דחו את הרעיון של מתג kill. על פי ה- DA, נראה כי הספקים מודאגים מאיבוד הכנסות מדמי ביטוח מכשירים.
האם מתג kill הוא התשובה, מלכתחילה? ה- CTIA, קבוצת סחר המייצגת חברות מובייל, לא מאמינה בכך ואומרת כי מתג ההרוג חשוף גם להתעללות פוטנציאלית.
עד כה, הרתעה מפני גניבה היא הסיבה העיקרית שיזמת SOS רוצה לעבור מתג. לטעמי, יתכנו לכך יתרונות נוספים:
- פרטיות ושלמות הנתונים. מגבוני נתונים יכולים להגיע רחוק כל כך. מתג להרוג שיהפוך מכשיר לחסר תועלת מוחלט יועיל לשוק הארגוני, במיוחד עסקים שרוצים לוודא שהנתונים שלהם לא נופלים לידיים הלא נכונות. עבור צרכנים רגילים כמונו, יש לנו ביטחון טוב יותר כי לא ניתן לגשת להודעות הפרטיות, המידע, התמונות והמדיה האחרים שלנו.
- בְּטִיחוּת. הרעיון של מתג ההריגה נדון גם על ידי תומכי המחלקה לביטחון פנים. אחרי הכל, ידוע כי טלפונים סלולריים משמשים כמתגי שליטה מרחוק למכשירי נפץ. היכולת להרוג את מה שעלול לפוצץ עשוי לסייע בהפצת מאמצים בפצצה.
למתג ההריגה יש כמה סיכונים, וזו הטענה העיקרית של ספקים:
- פריצה זדונית או תוכנות זדוניות. מכשיר עלול להיות פגיע להתקפות של האקרים זדוניים, שעשויים להיות מסוגלים להכשיל את מתג ההרוג מרחוק או על ידי הפצת תוכנות זדוניות.
- התאוששות טלפונית.קיים גם החשש כי המשתמש הלגיטימי עשוי למצוא מכשיר מושבת לצמיתות בשלב מאוחר יותר, שלא יוכל להשתמש בטלפון או לשחזר נתונים שיכולים להיות מאוחסנים בו.
- הסברה לצרכן. מתג ההרוג עשוי להתעלל גם על ידי ספקים המעוניינים למנוע ממשתמשים להחליף רשת, דבר שעלול להשפיע על מכשירים שנמכרים במסגרת חוזה.
מדד לתפוס הכל?
לדעתי, הרעיון של מתג ההריגה עשוי להיחשב בקלות כמדד כלשהו נגד גניבת טלפון נייד. אך עד שמחוקקים, יצרני מכשירים וספקים יסכימו על הדרך הטובה ביותר להגן טוב יותר מפני אובדן או גניבה, יהיה זה רעיון טוב עבורנו הצרכנים להיות פרואקטיביים יותר בכל הנוגע לביטחוננו.
למשל, אמנם אין שום הרתעה מוחלטת לשדוד, לכיס או לספוג, אך אנו יכולים להימנע מלהיות במצבים בהם גניבה יכולה להיות אפשרית. נסו לא להציב את הטלפון החכם על שולחנות המסעדה, שם תוכלו אולי לשכוח אותו בקלות (אחרי הכל! זה נימוסים גרועים!). נסה להימנע מהצגת המכשיר שלך ברבים. השתמש בתוכנת מעקב טלפונית. נעל את הטלפון שלך באמצעות PIN, סיסמה או נעילת תבנית, מכיוון שהוא עוזר להוסיף שכבת הגנה לנתונים שלך.
הרשימה נמשכת. וכל עוד מכשירים ניידים נחשבים למוצרים יקרי ערך, הם עדיין חשופים לאובדן וגניבה.
קרדיט תמונה: כייס
נקבל עמלת מכירה אם תרכוש פריטים באמצעות הקישורים שלנו. למד עוד.