5 משימות תחזוקה של MacBook שעליך לבצע באופן קבוע

מְחַבֵּר: Randy Alexander
תאריך הבריאה: 4 אַפּרִיל 2021
תאריך עדכון: 8 מאי 2024
Anonim
You Bet Your Life: Secret Word - Water / Face / Window
וִידֵאוֹ: You Bet Your Life: Secret Word - Water / Face / Window

תוֹכֶן

מחשבי ה- MacBook הם מהמחשבים הניידים היעילים ביותר בשוק, אך נדרש מאמץ מהמשתמש. להלן חמש משימות תחזוקה של MacBook שעליך לבצע באופן קבוע.

מכוניות זקוקות להחלפת נפט באופן קבוע. כלי נגינה זקוקים לכוונון אחרי כל כך הרבה נגינה. אפילו אנשים צריכים לבצע קצת תחזוקה על גופם על מנת להישאר בכושר העליון. MacBooks זקוקים לאותו טיפול קבוע על מנת להתנהל בצורה חלקה.

הרבה פעמים המשתמשים פשוט יקנו מקבוק, אך לעולם לא ייקח להם זמן לתחזק אותו לאורך כל חייו. בגלל זה, יישומים מצטברים, ישנם קבצים אקראיים זרועים בכל מקום, וכל זה מתנפץ על ה- MacBook מה שהופך אותו לאיטי ואיטי לעבוד איתו.

עם זאת, הקדש מעט זמן לתחזוקת המכונה שלך - גם אם זו רק פעם בחודש - היא דרך נהדרת להאיץ את ה- MacBook ולשמור על צורה נהדרת כך שהיא תימשך זמן רב ככל האפשר.

אז ללא התייחסות נוספת, להלן מספר משימות תחזוקה שעליך לבצע באופן קבוע ב- MacBook שלך.


עברו על קבצים ואפליקציות ישנות

סביר להניח שיש לך המון יישומים שהתקנת והשתמשת בהם פעם אחת בלבד למטרה מיוחדת מסוג כלשהו. יישומים אלה הם כעת חסרי טעם והם פשוט תופסים שטח דיסק יקר ב- MacBook שלך.

פתח חלון Finder ולחץ על יישומים בסרגל הצד. זה יפרט את כל האפליקציות שהתקנת. אם אתה רואה אפליקציה שאתה כבר לא משתמש בה, אל תהסס לגרור ולשחרר אותה לאשפה.

זה רעיון טוב לעשות את אותו הדבר עם קבצים כלליים. במהלך השנים תוריד ותצבור הרבה קבצים שונים, כולל קבצי DMG להתקנה ליישומים. עם זאת, אלה יכולים להצטבר ולהפוך את ה- MacBook שלך לבלגן לא מאורגן. אם שולחן העבודה שלך נראה כמו טורנדו דיגיטלי פשוט עבר אותו, אז כנראה שהגיע הזמן לנקות אותו.


בדרך כלל אני אוהב לעבור על האפליקציות והקבצים שלי בערך פעם בחודש ולהיפטר מכל מה שאני כבר לא צריך.

אם אתה בהחלט חייב לשמור קובץ אך אינך זקוק לגישה אליו במיוחד, הנח אותו בכונן חיצוני או בכונן הבזק כדי להרחיק אותו מטווח הראייה, אך עדיין זמין בכל פעם שאתה זקוק לו.

גבה את ה- MacBook שלך

זה כמעט מובן מאליו, אך עדיין צריך לומר זאת. הקפד לגבות באופן קבוע את ה- MacBook שלך, כך שאם יקרה לו משהו רע, לא תאבד אף אחד מהקבצים שלך.

בסופו של דבר זה תלוי בך באיזו תדירות אתה רוצה לגבות את ה- MacBook שלך, אך ככל שתעשה זאת לעתים קרובות יותר, כך יהיה לך טוב יותר. באפשרותך להגדיר בקלות מכונת זמן שתגבה באופן אוטומטי את ה- MacBook שלך לכונן קשיח חיצוני על בסיס יומי, או שתוכל להתנסות באפשרויות גיבוי אחרות.


גיבוי למחשב שלך הוא אחד הדברים החשובים ביותר שעליך לעשות בכל מה שקשור לתחזוקת המכשירים שלך. אנו מנחשים שזה המקום שבו נמצאים רוב התמונות, הסרטונים, המוסיקה וכמעט כל הקבצים האחרים שלך, ואם משהו היה קורה למחשב שלך, כמו כונן קשיח כושל, היית מאבד את הכל, אלא אם כן היה לך כל אותם קבצים מגובים.

שמור על פריטי התחברות

בכל פעם שתתקין יישום חדש ב- MacBook שלך, ייתכן שהוא מוסיף את עצמו לרשימת הפריטים המופעלים אוטומטית בכל פעם שאתה מאתחל את ה- MacBook שלך. זו לא בעיה עצומה, כשלעצמה, אך ככל שיותר פריטים יצטרפו לרשימה, ה- MacBook שלך יהיה איטי יותר בעת האתחול, מכיוון שיש לו את כל האפליקציות האלה שהוא צריך לפתוח ולטעון.

תפתח העדפות מערכת, לחץ על משתמשים וקבוצותואז לחץ על פריטי התחברות הכרטיסייה למעלה. לפני שתמשיך בעריכת הרשימה, ייתכן שיהיה עליך ללחוץ על המנעול בפינה השמאלית התחתונה ולהזין את סיסמת הניהול שלך כדי שתוכל לבצע שינויים.

כדי להסיר פריט מהרשימה, פשוט לחץ עליו ואז לחץ על סמל המינוס כדי להסיר אותו. פוף! בתקווה זה אמור להאיץ את זמן האתחול של ה- MacBook שלך.

אני אוהב לעשות זאת פעם בחודש, לצד מעבר לאפליקציות ישנות שכבר אינני משתמש בהן.

הפעל מחדש את ה- MacBook באופן קבוע

עם אופן ייצור ה- MacBook בימינו, יחד עם אופן השימוש בהם, לעתים נדירות אנו מכבים את ה- MacBooks שלך בסוף כל יום, ובמקום זאת פשוט מרדימים אותם כך שלא נצטרך לחכות לזה. לאתחל בבקרים.

עם זאת, מומלץ לכבות ולהפעיל מחדש את ה- MacBook שלך פעם בשבוע. פעולה זו מקבילה להפעלה מחדש של נתב על מנת לנקות אותו ולתת לו התחלה חדשה.

אתחול מחדש של ה- MacBook מנקה את ה- RAM ומשחרר אותו כך שיהיה לך לוח נקי. זו הסיבה שהרבה טכנאי מחשבים ימליצו לאתחל את המחשב אם אתה נתקל בבעיות בו, מכיוון שהוא יכול לנקות כל רעש ולהתחיל אותו מחדש.

הימנע מרוב האפליקציות "Tune-Up"

יש הרבה יישומי Mac שאומרים שהם יתאימו את ה- Mac שלך ויהפכו אותו לחלק יותר, אבל אתה צריך להיזהר עם הטענות האלה.

אחד האשמים הגדולים ביותר הם אפליקציות שמפנות זיכרון RAM כדי שה- MacBook שלך יוכל לפעול בצורה יעילה יותר, אבל הם באמת פשוט מתעסקים עם התהליך הטבעי שבו OS X משתמש לניהול זיכרון, ולכן עדיף לא להשתמש באפליקציות שמתעסקות עם התהליך.

עם זאת, אפליקציות כמו Onyx ו- CCleaner הן אפליקציות טובות להפעלה בערך פעם בחודש.

אוניקס עושה קומץ דברים שונים, כמו לאמת את דיסק ההפעלה ואת מבנה קבצי המערכת שלו כך שלא יהיו שגיאות בשום מקום במערכת. כלי השירות יכול גם להפעיל משימות שונות לתחזוקת המערכת ולמחוק קבצים לא רצויים ולא נחוצים כדי לפנות מקום בדיסק.

באשר ל- CCleaner, יש לו ממשק משתמש קל להבנה המאפשר לך להיפטר מקבצים זמניים מוסתרים שכבר אינם בשימוש על ידי יישומים ב- Mac שלך. בעזרת האפליקציה כל שעליך לעשות הוא לסמן את הפריטים שברצונך למחוק ואז ללחוץ לְנַתֵחַ כדי לראות כמה שטח מחיקת קבצים אלה יחסוך. אם אתה מרוצה מכך, לחץ מנקה ריצה ותן לאפליקציה לעשות את זה.

ככל שמצלמות הסמארטפונים השתפרו פתאום הרבה אנשים התעניינו בצילום. לא רק שהרבה צרכנים רק מצביעים ומצלמים אלא שהם מוצאים כעת תמונות טובות יותר על ידי התחשבות בגורמים כמו תאורה וקומפוזיציה רק ​​כדי שם כמה...

אחת הבעיות הבלתי נמנעות בסמארטפונים שונים היא ברשת Wi-Fi או קישוריות. כל מכשיר יכול לתת בעיות קישוריות לאינטרנט מגלישה איטית, טיפות אינטרנט וללא קישוריות בכלל. גורמים הנחשבים בין האשמים הנפוצים כוללים...

מוּמלָץ