תוֹכֶן
פחות או יותר כולם יודעים עד עכשיו שהסמארטפונים שלנו הם מהדברים הכי מלוכלכים שאנחנו נושאים איתנו. הסיבה לכך היא שאנחנו משתמשים בו כמעט בכל מקום ושומרים אותו כמעט על כל שטח ציבורי, במיוחד תוך כדי ממהר. אם ניקח זאת בחשבון, זה יכול לעזור לחטא את הטלפון שלך כל יום כדי לוודא שהטלפון נשאר נקי גם אם הוא עבר הרבה ביום.
ישנן מספר דרכים לחיטוי הטלפון, אך חשוב לדעת מה אתה עושה בכדי לוודא שאתה לא הורס את המכשיר שלך. זו הסיבה שהחלטנו לדבר על כמה מהדרכים הטובות ביותר לחיטוי הטלפון מבלי לפגוע בחלקיו, במיוחד במודול התצוגה. אז בואו נסתכל.
5 הדרכים הטובות ביותר לחיטוי הטלפון מבלי להרוס את המסך
1. בד מיקרופייבר
זה יכול להיות שימושי לנגב כל משטח רך או רגיש, מה שאומר שהוא אידיאלי לשימוש גם בסמארטפון. עם זאת, יש לומר כי אין בו חומר חיטוי מכיוון שמדובר רק בבד רך. עם זאת, אלה יכולים להיות שימושיים במיוחד אם אתם מחפשים לנגב את הטלפון עם חומר חיטוי על בסיס אלכוהול ולייבש את פני השטח במהירות. השימוש העיקרי בו, לעומת זאת, הוא להסיר אבק רגיש מבלי לפגוע במסך הטלפון או בעדשות המצלמה.
החלק הכי טוב בבד מיקרופייבר כזה הוא שניתן לכבס אותו ולעשות בו שימוש חוזר מספר פעמים ובכך להפחית את הפסולת בבית. מוכר מסוים זה מציע בסך הכל 10 מגבונים למיקרופייבר, אשר יכולים בעצם להחזיק מעמד חודשים. הקפד לבדוק את זה.
קנה את זה עכשיו: אמזון
2. מכשיר חיטוי UV
עשינו מאמר שלם על חיטוי טלפונים, לכן אנו ממליצים לך לבדוק זאת לפני שנדבר על כך. ובכן, מכשיר UV Sanitizer יכול לשרת מגוון מטרות, וככזה, הוא זמין באופן די שכיח בשוקי רשת מקוונים כמו אמזון. אבל החברה היחידה שהתחילה את דרכה מוקדם הייתה PhoneSoap. אנחנו הולכים לדבר על החיטוי UV של PhoneSoap, שהוא אידיאלי כדי לוודא שכל החיידקים המזיקים על פני הטלפון שלך נהרגים ללא צורך בנגב. החברה מזכירה כי חיטוי UV-C זה יכול להרוג 99.99% מהחיידקים על גבי משטחים.
יתרה מכך, מלבד היותו חומר חיטוי UV-C, זה יכול גם לעזור לטעון את הסמארטפון שלכם, מה שהופך את ההיצע המסוגל למדי. החיטוי מכיל גם יציאות USB C וגם יציאות USB סטנדרטיות, וזאת החלטה נבונה. בהתחשב בכך שלרובנו יש גם כיסויים לטלפון שיכולים לאסוף חיידקים, זה הגיוני להעביר אותם דרך חיטוי ה- UV בנפרד.
החלק הטוב ביותר בחיטוי זה הוא שהוא יכול גם לטפל בחפצים ביתיים אחרים שייתכן שתרצה לחטא, כך שלמעשה כל דבר שיכול להתאים לחומר החיטוי, לחשוב על מפתחות, טבעות, אוזניות וכו '. החברה מזכירה כי חיטוי זה מגיע עם אחריות לכל החיים על הנורה שלו, מה שאומר שהוא יחזיק מעמד לאורך זמן.
קנה את זה עכשיו: אמזון
3. מגבוני חיטוי קלורוקס
קלורוקס הוא אחד השמות הידועים לחומרי חיטוי לבית, וגם המגבונים שלו די גדולים. בעזרתם ניתן לנקות משטחים ולהרוג כל חיידק וחיידק הקיים. החברה מזכירה כי מגבונים אלה יכולים להרוג 99.9% מהחיידקים המונחים רדומים על גבי משטחים, ובכך להעניק לך הגנה כמעט מושלמת מפני חיידקים מזיקים.
לכל מגבון שלוש שכבות המעניקות לכם הגנה נוספת וניקוי מקסימלי בכל משטח. החברה ממליצה על כך גם לניקוי דליפות קפה על מכוניתכם, או כמעט כל אזור אחר בביתכם שזקוק לחיטוי. ניתן לטהר גם טלפונים חכמים וטאבלטים בעזרת מגבונים אלה אם כי על המשתמשים להיזהר שלא לתת לחות לחלחל ליציאות ולפתחים במכשיר.
היצרן מציע שתי אריזות המכילות 75 מגבונים כל אחת בניחוחות פריך לימון וריח טרי, וזה מבצע טוב. יש לציין כי מגבוני המשטח אינם מיועדים לשימוש חוזר ולכן מומלץ להשליך אותם לאשפה לאחר כל שימוש. החברה מציינת כי מגבונים אלה אינם מכילים שום אקונומיקה ההופכת אותה לבטוחה לשימוש כמעט על כל משטח כולל צעצועי ילדים.
קנה את זה עכשיו: אמזון
4. 70% מגבון אלכוהול איזופרופיל
אלה ידועים גם בשם רפידות הכנה לאלכוהול, ומציעים הגנה נרחבת מפני חיידקים ווירוסים, במיוחד כאשר משתמשים בהם על משטחים סביבך. החברה, מדליין, מציעה רפידות אינן ארוגות מעוקרות אינדיבידואליות, מה שמקל על ניקוי משטחים קטנים די מהר.
בניגוד למגבונים שדיברנו עליהם לעיל, אלה אינם גדולים מספיק כדי להחליק שולחנות או דלפקים שלמים, אך הם מומלצים מאוד למשטחים כמו תצוגת הסמארטפון שלך, כמו גם לכיסוי או לשלטים בבית, וכן הלאה.
המוצר נמכר בקופסה המכילה 200 ספוגים אישיים שאמורים להימשך מספר שבועות, תלוי בתדירות החיטוי של ביתך. כל מגבון מכיל 70% אלכוהול איזופרופיל אשר ידוע מדעית כי הוא הדרך הטובה ביותר להרוג חיידקים בסביבתך. בדיוק כמו המגבונים של קלורוקס, אף פעם אין לעשות בהם שימוש חוזר. אז וודאו שהם נפטרים לאחר שניגבתם את המשטח בכל פעם.
קנה את זה עכשיו: אמזון
5. לשמור על ניקיון הידיים
זה אחד הדברים המהותיים שיש לזכור בכל עת. שטיפת הידיים בתדירות גבוהה ושימוש בחיטוי ידיים יכול גם לעשות דרך ארוכה לשמור על הידיים מפני חיידקים.
עם זאת, לא מומלץ להשתמש בחומרי ניקוי ידיים על גבי משטחים ולהשתמש בחומרי ניקוי ייעודיים למשטח עליהם דיברנו לעיל. כמו כן, לא מומלץ להכין חיטוי ידיים על בסיס אלכוהול מכיוון שהתהליך יכול להיות די מסובך. כדי להיות בטוח, קח אחד מבית המרקחת המקומי שלך, או אם נגמר לך, הקפד לשטוף את הידיים לעתים קרובות עם סבון.
דברים שלא כדאי להשתמש בהם כדי לחטא את הטלפון
מגבות נייר: אמנם זה נראה רעיון נהדר לנקות את הטלפון שלך כאשר הוא מלוכלך, אך יש לזכור כי מגבת נייר תמיד יכולה להשאיר פסולת בטלפון שלך, במיוחד בפינות ובפתחים, כך שזה לא רעיון טוב במיוחד.
אלכוהול לחיטוי: זה גם רעיון רע מאוד לנקות את הטלפון מכיוון שהתצוגות יכולות לאט לאט להישחק עם אלכוהול חזק. אמנם בטוח להשתמש במגבונים על בסיס אלכוהול, אך אנו ממליצים למשתמשים להתרחק ממגבוני אלכוהול.
מנקים למטבח: חברות המליצו זה מכבר שלא להשתמש בחומרים מזיקים כמו חומרי ניקוי למטבח או חומרי ניקוי לניקוי פני הטלפון החכם. הסיבה לכך היא שרוב מנקי המטבח מגיעים עם אקונומיקה, שעלולה להרוס את מסך הטלפון החכם שלכם. אז לא משנה מה, התרחקו מניקיונות המטבח לצורך חיטוי הטלפון שלכם.
מסיר איפור: זו בעיה במיוחד עבור נשים כאשר חלק מהאיפור נכנס לטלפון. אמנם האינסטינקט הוא לנגב את הטלפון עם מסיר האיפור השימושי, אך נראה כי הוא נושא כמה כימיקלים מזיקים שעלולים להזיק לטלפון שלך.
אוויר דחוס במהירות גבוהה: אמנם זה נראה כמו פיתרון טוב להיפטר מהאבק בטלפון, אך לא רעיון טוב במיוחד עם סמארטפונים וטאבלטים חדשים יותר מכיוון שהם ממש דקים ואוויר בלחץ גבוה עלול לפגוע בחלק מהרכיבים הפנימיים.
צלחת או סבון ידיים: הסבונים אמנם מצוינים להסרת חיידקים בידיים, אך לא מומלץ לנקות את הטלפונים החכמים או הטאבלטים. הסיבה לכך היא שהמים, כמו גם הסבון, עלולים לחלחל לטלפון ולגרום לנזק מיותר. זה רעיון טוב בהרבה להשתמש במטלית לחה כדי לנגב את הטלפון שלכם ובמגבת יבשה כדי לנגב אותה, רצוי במטלית מיקרופייבר כמו זו שהזכרנו לעיל.
חומץ: זה שימש אנשים מסוימים בעבר, אם כי ידוע כי חומץ פוגע בציפוי המסך. כנראה שעדיף להשתמש בחומץ מדולל יחד עם הרכב מים מזוקקים כדי לנקות את דפנות הטלפון שלך, ולא את התצוגה.
מה אם יש לי טלפון עמיד למים?
ובכן, הדברים שונים במקצת לטלפונים עמידים למים, אם כי עדיין לא מומלץ להשתמש בחומרי ניקוי למטבח או בכל חומרי ניקוי ביתיים המגיעים עם תרכובות שוחקות. בעוד שההסמכה המשולבת מאפשרת רשמית טבילה של עד מטר מטרים של מים למשך 30 דקות, זה עוזר לדעת שרוב יצרני הטלפונים אינם מכסים נזקים הקשורים למים, מה שמביס את המטרה.
גם אם אתה משתמש בברז כדי לשטוף או לנקות את הטלפון שלך במים, יש סיכוי גבוה לחלחול מים דרך היציאות, מה שאומר שתצטרך לחכות שהמים יתייבשו לפני טעינתם או החדרת חומרה כלשהי (כבלים , אוזניות, וכן הלאה) לטלפון.
אז הנוהג המומלץ לנקות את הטלפונים העמידים במים שלך הוא להשתמש במגבות רטובות כדי לנקות את המשטח ואז לטפוח בעזרת מטלית יבשה. הקפד לטפוח גם ליציאות ולכיסויים של הטלפון כדי לוודא שכל המשטחים יבשים לפני שתשתמש בו שוב.
אם אתם מחפשים להסיר חול וחלקיקים זעירים אחרים שאולי נתקעו בין חריצי הסמארטפון, אנו ממליצים להשתמש בסקוטק ששימש כמה אנשים כדי להסיר חול ומוך מטלפונים.
- מהו הפתרון הקל ביותר לניקוי הטלפון שלי?
אם אתם רק מחפשים לחטא את הטלפון שלכם, זה חכם יותר להשתמש במגבונים לחים מבוססי אלכוהול. אבל אם אתה רק רוצה להסיר כתמים ולכלוך, מטלית מיקרופייבר או מגבת לחה צריכים לעשות את העבודה.
- באיזו תדירות עלי לנקות את הטלפון שלי?
באופן אידיאלי, זה הגיוני לנקות את הטלפון כל יום אם אתה נמצא בחוץ ברוב חלקי היום. אנו ממליצים להשתמש בחומרי ניקוי טלפוניים למטרה זו מכיוון שזה קל למדי, ומבצע את העבודה תוך מספר דקות.
- האם אוכל להשתמש באלכוהול לניקוי הטלפון?
זה לא רעיון טוב מכיוון שכפי שהזכרנו לעיל, אלכוהול יכול נוטה לפגוע במסכי הטלפון, במיוחד אם אתה משתמש בחריף ABV גבוה. האלטרנטיבה לכך היא להשתמש במגבונים לחים מבוססי אלכוהול, הכוללים אלכוהול, אך לא בכמות כדי לפגוע בטלפון שלך.