תוֹכֶן
דיברו רבות על eSIM וההשפעה שלהם בטווח הארוך. ישנם מספר מיתוסים ברורים המסתובבים כמו גם חששות למשתמשים המעוניינים לבצע את המעבר. אנו מנסים לענות על כמה מהשאלות הללו במאמר זה בתקווה שתלמד יותר על ההבדלים העיקריים בין eSIM לכרטיס SIM רגיל. אז הנה eSIM לעומת כרטיס SIM.
מהו eSIM?
ובכן, כפי שרוב היו מתארים לעצמם, eSIM אינו מייצג SIM אלקטרוני. במקום זאת, eSIM מייצג מודול זהות למנויים משובצים, שהיא שיטה המאפשרת לשמור את ה- SIM ומידע הספק בתוך המכשיר ולא על ישות פיזית כמו כרטיס SIM. זה מאפשר לך לקבל חריץ SIM אחד בחינם עבור הטלפון החכם שלך, ובכך להפוך את הטלפון שלך למבצע SIM כפול. בתיאוריה, כמו גם בפועל, eSIM עובד בדיוק כמו סים פיזי סטנדרטי, אך הדרך להפעלתו שונה ממוביל למוביל. מיותר לציין ש- eSIM הוא חלופה מצוינת לכרטיס SIM פיזי, במיוחד אם אתם מחפשים לנסוע. זה גם עוזר שרוב הטלפונים התומכים ב- eSIM מגיעים גם עם יכולות SIM כפולות, כמו מערך ה- iPhone 11 החדש, למשל.
ההבדל בין eSIM לכרטיס SIM רגיל
כרטיסי SIM קיימים כבר עשרות שנים, כך שקשה לעשות את המעבר ל- eSIM מן הכחול. זו הסיבה שזה עוזר לדעת כיצד eSIM יכול להועיל לך לפני שתקבל את ההחלטה. נניח שאתה נוסע הרבה, או פשוט רוצה שיהיו לך שתי קווים בטלפון המותאם ל- eSIM (אישי + עסק או משהו בסגנון זה). המשמעות היא שתוכלו להפעיל eSIM אחד ו- SIM פיזי אחד הפועלים במקביל (כל עוד הסמארטפון תומך בכך). סים פיזיים יכולים להיות מעט קשים לשינוי בכל פעם, בעוד ש- eSIM קל למדי שכן כל שעליך לעשות הוא לסרוק קוד QR מהספק, והמספר + ה- SIM החדש שלך יירשם במכשיר שלך. עם זאת, תמיד מומלץ לפנות להנחיות מהספק לפני שתתחיל בתהליך eSIM.
באמצעות תרחיש הנסיעות הנ"ל, נניח שיש לך את המספר הראשי שלך רשום כ- eSIM. במקרה זה, תוכלו פשוט ללכת למדינה שבחרו ולקבל כרטיס סים מקומי, ולהשתמש בו כ- SIM של נסיעות. כל הזמן, ה- eSIM שלך ימשיך לפעול. זו אולי אחת הסיבות הגדולות ביותר לכך שאנשים צריכים לעבור את המעבר ל- eSIM שנוסף בסוג הגמישות שהוא מציע.
גורם מכריע נוסף שיש לזכור הוא לוודא שהטלפון שלך תומך ב- eSIM כמו גם ביכולות SIM כפולות לפני שתגבר את דעתך. בארה"ב ספקים כמו Verizon, AT&T ו- T-Mobile מציעים eSIM ללקוחות שלהם, בעוד ש- Sprint ו- Boost Mobile מציעים כרטיסי SIM פיזיים בלבד. עם זאת, בהתחשב בשכיחות הטלפונים החכמים של eSIM בשוק כיום, כולל הטלפונים שהושקו לאחרונה גלקסי S20, בקרוב צפויים להוביל חברות נוספות ברחבי העולם.
טלפונים ושעונים חכמים עם eSIM
טכנולוגיה של eSIM הגיונית יותר בשעון חכם מכיוון שיש בה כבר יותר מדי רכיבים דחוסים. זה מה שראינו עם לבישים כמו שעון אפל כמו גם שעון גלקסי של סמסונג. אבל זה לא חדש במיוחד עבור סמסונג שכן היא הציעה את ה- Gear S2 החכם שעון n 2016 עם יכולות eSIM, אם כי לא הרבה ספקים תמכו בו באותה תקופה. בהתחשב בכך, זה די מפתיע שסמסונג המתינה עד שגלקסי s20 תביא את התכונה הזו בידיעה שהחברה משתמשת ב- eSIM על לבישיה כבר בשנת 2016.
למרבה המזל, אפשר לומר בבטחה שהשתנה כעת לאור הגידול במספר הלבישים וה- smartphones של eSIM בשוק. אך ישנם טלפונים זמינים כיום המגיעים עם eSIM כברירת מחדל. בואו נסתכל על כמה מהם שהושקו לאחרונה.
- Samsung Galaxy S20
- Apple iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max
- גוגל פיקסל 4 ו -4 XL
- Moto Razr -2019 (Verizon)
בעוד שחלק מהיצרנים עדיין נזהרים משימוש ב- eSIM בטלפונים שלהם, חברות כמו אפל וגוגל עשו זאת כבר שנה-שנתיים. טלפונים כמו ה- iPhone XS מגיעים עם eSIM על הלוח, ששבר את הכיסוי בשנת 2018. מערך ה- Pixel 2 של גוגל תמך גם ב- eSIM כברירת מחדל. כמו מוטורולה מצטרפים רק עכשיו למועדון. אפל מציעה גם eSIM על גרסאות סלולריות של ה- iPad, כולל דגמי ה- iPad Pro החדשים.
אם אתה מקבל את ה- Moto Razr 2019, למשל, מודול ה- eSIM מוטבע בלוח האם. זה נראה רק בגרסת Verizon של הטלפון החכם, בעוד שטלפונים אחרים התומכים ב- eSIM מאפשרים לך להוסיף תוכניות נתונים כרצונך.
למרבה המזל, רשימת הטלפונים התואמים ל- eSIM צפויה לגדול בחודשים הקרובים ככל שיותר טלפונים חכמים עם הטכנולוגיה יגיעו לשווקים. דאגה נוספת ללקוחות היא ש- eSIM כמעט אף פעם לא מוצע בתכנית מראש שכן זה מקל על הלקוחות לעבור לרשת אחרת בכל פעם שהם בוחרים. אבל אם אתה בתשלום מאוחר, זה לא ממש הגיוני כשאתה נוסע ולא צריך להשתמש במיוחד בחשבון הראשי שלך.
כפי שאתה יכול לראות, ישנם כמה אזהרות המעורבות בשימוש ב- eSIM בצורתו הנוכחית, אך זו אינה אשמת הטכנולוגיה בשום צורה שהיא. ספקים היססו במידה רבה להציע טכנולוגיה זו גם כאשר יש לנו טלפוני eSIM בשוק כבר כמה שנים. בפני עצמו, טלפון eSIM מסוגל ביותר ויכול להקל על המשתמשים בחיים.
חלק מיצרני האנדרואיד נרתעים מטכנולוגיית eSIM בשל העובדה שהם מציעים חריצי כרטיס SIM פיזיים כפולים בטלפונים שלהם, כאשר החריץ השני משמש בדרך כלל חריץ לכרטיס microSD להרחבת האחסון. זוהי אפשרות טובה גם כן, אך שום דבר לא יכול לנצח את הנוחות של כרטיס eSIM. אך ניתן לעשות זאת רק כאשר ספקי תשלום מראש יכולים גם להציע eSIM עבור לקוחותיהם.
- האם אוכל להסיר eSIM לאחר הפעלתו?
מבחינה טכנית, לא. מכיוון שאין מה להסיר, אינך יכול להוציא דבר. עם זאת, משתמשים יכולים לעבור להגדרות הנייד או הסלולר בכדי להשבית או להשבית את כרטיס ה- SIM.
- האם אוכל להשתמש ב- SIM פיזי ו- eSIM בו זמנית?
כן! זהו אחד היתרונות הגדולים ביותר שיש eSIM בטלפון החכם, מכיוון שהוא מאפשר לך להשתמש בחריץ כרטיס ה- SIM למספר / SIM אחר.
- כיצד אוכל להפעיל eSIM?
תהליך הפעלת eSIM שונה בין ספקים. בעוד שרובם כוללים הוספת תוכנית SIM לטלפון שלך על ידי סריקת קוד QR, ספקים מסוימים עשויים לבחור לעשות זאת באופן ידני. כשאתה לוקח בחשבון, תמיד עדיף ליצור קשר עם הספק המועדף עליך כדי לעזור לך בתהליך.