תוֹכֶן
- חלונות קופצים לא רצויים באנדרואיד
- כיצד לפתור את S8 כדי לתקן זיהום בתוכנות זדוניות
- כיצד להימנע מאפליקציות גרועות בעתיד
תוכנה זדונית או תוכנות זדוניות הן מציאות שרבים ממשתמשי אנדרואיד אינם מודעים לה. הרבה בעלי סמארטפונים בדרך כלל חושבים על וירוסים כמי שניתן להחיל רק על מחשבים. העניין הוא שאפילו סמארטפונים נמוכים בימינו הם מחשבים זעירים בפני עצמם, ולכן הם יכולים להידבק גם בווירוסים. הנושא של היום מתרכז בפתרון בעיות בתוכנות זדוניות במכשירי # GalaxyS8. אנו מנסים להיות כללים בהצעות שלנו למטה, כך שכל משתמש ב- Android יכול לעקוב אחר ההצעות שלנו במכשיר שאינו S8 משלו. אנו מקווים שתמצא מאמר זה מועיל.
אם אתם מחפשים פתרונות לבעיית Android # משלכם, תוכלו ליצור איתנו קשר באמצעות הקישור בתחתית דף זה.
כאשר אתה מתאר את הבעיה שלך, אנא היה מפורט ככל האפשר כדי שנוכל לאתר פיתרון רלוונטי. אם אתה יכול, כלול בטובך את הודעות השגיאה המדויקות שאתה מקבל כדי לתת לנו מושג היכן להתחיל. אם כבר ניסית כמה צעדים לפתרון בעיות לפני ששלחת אלינו דוא"ל, דאג להזכיר אותם כדי שנוכל לדלג עליהם בתשובות שלנו.
בעיה שנשלחה על ידי אחד מחברי הקהילה שלנו:
כבר כשבועיים-שלושה קיבלתי מודעות שמופיעות כל הזמן על המסך שלי. בכל העת. כשאני פותח את הנעילה או פותח את המצלמה שלי או אפליקציה כלשהי. זה נהיה מעצבן שצריך לסגור אותם כל הזמן.
גם נפח הצלצול שלי. אני אעבוד או ירטוט וזה יכבה אותו כל הזמן. החמצתי שיחות טלפון חשובות מכיוון שהטלפון שלי מכבה את הצלצול. אף פעם אין לי את זה. זה דולק או רוטט. אני אפעיל אותו ותוך מספר דקות הוא יכבה. לא בטוח מה לעשות. - אשלי ניי
חלונות קופצים לא רצויים באנדרואיד
תוכנות זדוניות, המכונות בדרך כלל וירוסים, באנדרואיד גדלות קפיצות מדרגה בכל שנה. אין פלא שיותר ויותר מכשירים נגועים בלי שאפילו המשתמש ידע זאת. בדרך כלל, מפתחי וירוסים ירצו לא להשאיר אחריהם עקבות של פעילויות מזוויעות שלהם, ולכן המטרה העיקרית שלהם היא להפוך את המוצרים שלהם לחשאניים ככל האפשר. עם זאת, ישנם כותבי אפליקציות אחרים שיכולים להרוויח גם מיישומים המציגים אינדיקציות ברורות לזיהום בתוכנות זדוניות. אם אתה מנותב כל הזמן לדף הורדות של אפליקציה בחנות Google Play, או שקופץ כל הזמן מראה באופן אקראי אם אתה משתמש בטלפון שלך באופן פעיל או לא, זה סימן ברור שהטלפון שלך נגוע בתוכנה זדונית. מטרתו של מפתח האפליקציה במקרה זה היא לנטר את האפליקציה שלו / ה על ידי דחיפת מודעות או הפניית מכשיר לאפליקציית חנות Play כך שהמשתמש ייאלץ להתקין אותה, אשר לאחר מכן יתורגם לרווח כספי. על מנת להגדיל את השורות התחתונות שלהן, חברות פרסום עשויות לנקוט בגישות אגרסיביות על ידי כפיית מודעות בתדירות גבוהה יותר. חלק מאפליקציות כאלה יכולות להכריח מודעות בסרגל ההודעות, או לכוד על אפליקציות אחרות להציג מודעות באופן פולשני באופן אוטומטי. מלבד אלה, אפליקציות מסוג זה גם נוטות לגנוב מידע אישי של המשתמש, פרטי מכשיר, כמו גם הרגלי גלישה של משתמשים.
הסוגים הרגילים של אפליקציות עמוסות בתוכנות זדוניות כוללות:
- אפליקציות שיכולות להתאים אישית טלפונים
- אפליקציות בידור
- אפליקציות משחק
הבעיה הנוספת שלך לגבי נפח הצלצול המושבת כל הזמן עשויה להיגרם גם מאפליקציה גרועה שהתקנת. אם אתם אוהבים אפליקציות שיכולות לשנות את מראה המכשיר כמו שינוי טפטים, ערכות נושא, ערכות סאונד וכו ', אחת מהן חייבת להיות גרועה. אפליקציות שיכולות להתאים אישית את הגדרות הטלפון מורשות בדרך כלל לבצע משימות אחרות שבדרך כלל אינן מוגבלות לרוב האפליקציות, כך שמפתח יכול לעשות דברים אחרים לאחר התקנת המוצר שלהם. לדוגמא, אפליקציית טפטים פופולרית לפני שנים קודדה כדי לא רק לאפשר למשתמש להוסיף טפט חדש לטלפון שלו, אלא גם לגנוב מידע אישי ומידע על מכשיר כמו מזהה המכשיר הייחודי.
חלק מהאפליקציות הזדוניות יכולות לחקות את המראה של אפליקציות לגיטימיות כדי להטעות משתמשים תמימים. יישומים גרועים אחרים יכולים בתחילה להיות אפליקציות לגיטימיות כאשר אתה מתקין אותם לראשונה, אך לאחר שתעדכן, מותקנת גם תוכנה זדונית חדשה.
כיצד לפתור את S8 כדי לתקן זיהום בתוכנות זדוניות
זכור שמפתחי תוכנה זדונית יכולים להיות יצירתיים מאוד בכל מה שקשור לאפליקציות. הם יעשו טריקים מחוץ לקופסה כדי להתקין את האפליקציות שלהם. תוכנות זדוניות של אנדרואיד של ימינו מופצות על ידי אפליקציות אחרות, כך שאם אתה לא נזהר באילו דברים אתה מתקין, זה רק עניין של זמן עד שתידבק בטלפון שלך.
הסר את ההתקנה של האפליקציה הגרועה
זה הדבר הראשון שאתה חייב לעשות. זו הדרך הישירה ביותר לתקוף את הבעיה. זה יכול להיות יעיל רק אם זיהית את האפליקציה לפני ששמת לב לסימנים של זיהום בתוכנה זדונית. אם במקרה אתה זוכר את האפליקציה האחרונה שהתקנת לפני ששמת לב לחלונות הקופצים, הסר תחילה את ההתקנה של האפליקציה ובדוק מה קורה. אם החלונות הקופצים נעצרים ונראה שהטלפון עובד שוב בסדר, כאשר עוצמת הצלצול חזרה למצב נורמלי, כנראה שהסרת את האשם.
אם אינך זוכר מה האפליקציה האחרונה שהתקנת, אנו מציעים שתסיר את ההתקנה של כל האפליקציות שהותקנו לאחרונה.
התקן אפליקציות אנטי-וירוס
אם הטלפון ממשיך להראות סימנים להידבקות וחלונות קופצים עדיין קיימים, שקול להתקין אפליקציות אנטי-וירוס אמינות מחנות Google Play. (חלק מאפליקציות האנטי-וירוס המזויפות עשויות להיות זמינות, אז היה מאוד בררן לגבי זה). יש הרבה אפליקציות אנטי-וירוס טובות שתוכל להוריד בחינם. נסה כמה שיותר כדי לוודא שאתה משתמש במערכות שונות בסריקת המכשיר שלך. אפליקציות אנטי-וירוס כמו AVG AntiVirus FREE לאנדרואיד אבטחה 2017, Avast Mobile Security - Antivirus & AppLock, Bitdefender Antivirus Free, הן דוגמאות. אתה יכול לחקור כמה שיותר.
חשוב: לעולם אל תתקין שתי אפליקציות אנטי-וירוס בטלפון שלך בו זמנית. הקפד להסיר התקנה לאחר בדיקה כדי למנוע גרימת בעיות. קיום של יותר מאפליקציות אנטי-וירוס אחת במערכת עלול לגרום לקונפליקטים ועלול לגרום לבעיות מאשר לפתרונות.
בצע איפוס למפעל
ייתכן שיהיה צורך בפתרון דרסטי זה במידה והתסמינים של זיהום בתוכנות זדוניות יימשכו. איפוס להגדרות היצרן מחזיר בעצם את כל הגדרות התוכנה לברירות המחדל שלהן ומחיקת אפליקציות ונתוני משתמש. זו דרך יעילה להסיר במהירות בעיות ותקלות. לפני שתעשה זאת, הקפד ליצור גיבוי של הקבצים האישיים שלך כדי להימנע מאיבודם.
ישנן שתי דרכים לבצע איפוס למפעל ב- Android. האחד הוא באמצעות הגדרות, והשני הוא באמצעות אתחול למצב שחזור. להלן השלבים כיצד לבצע כל אחד מהם:
כיצד לאפס את היצרן הגלקסי S8 שלך באמצעות ההגדרות
- גבה נתונים בזיכרון הפנימי. אם נכנסת לחשבון Google במכשיר, הפעלת נגד גניבה ותצטרך את אישורי Google שלך כדי לסיים את איפוס המאסטר.
- ממסך הבית, החלק למעלה במקום ריק כדי לפתוח את מגש היישומים.
- הקש על הגדרות.
- הקש על ענן וחשבונות.
- הקש על גיבוי ושחזור.
- אם תרצה, הקש על גבה את הנתונים שלי כדי להעביר את המחוון למצב ON או OFF.
- אם תרצה, הקש על שחזר כדי להזיז את המחוון למצב ON או OFF.
- הקש על הלחצן חזרה לתפריט ההגדרות והקש על ניהול כללי> איפוס> איפוס נתוני היצרן.
- הקש על אפס מכשיר.
- אם נעילת המסך מופעלת, הזן את האישורים שלך.
- הקש על המשך.
- הקש על מחק הכל.
כיצד לאפס את ה- Galaxy S8 למפעל באמצעות מצב שחזור [המכונה גם איפוס מאסטר]
- גבה נתונים בזיכרון הפנימי. אם נכנסת לחשבון Google במכשיר, הפעלת נגד גניבה ותצטרך את אישורי Google שלך כדי לסיים את איפוס המאסטר.
- כבה את המכשיר.
- לחץ והחזק את מקש הגברת עוצמת הקול ואת מקש Bixby, ואז לחץ והחזק את מקש ההפעלה.
- כאשר הלוגו של Android מופיע, שחרר את כל המקשים ('התקנת עדכון מערכת' יופיע במשך כ30 - 60 שניות לפני שתציג את אפשרויות תפריט שחזור מערכת Android).
- לחץ על מקש עוצמת הקול מספר פעמים כדי להדגיש "מחק נתונים / איפוס להגדרות היצרן.
- לחץ על לחצן ההפעלה כדי לבחור.
- לחץ על מקש הפחתת עוצמת הקול עד להדגשת 'כן - מחק את כל נתוני המשתמש'.
- לחץ על לחצן ההפעלה כדי לבחור ולהתחיל את איפוס המאסטר.
- לאחר השלמת האיפוס הראשי, מודגש "הפעל מחדש את המערכת כעת".
- לחץ על מקש ההפעלה כדי להפעיל מחדש את המכשיר.
זכרו, כמעט כל תוכנות זדוניות מופצות על ידי אפליקציות. אם הסימפטומים מופיעים לאחר קריאת האפליקציות שלך, אינך עושה עבודה טובה בבדיקת האפליקציות שלך כראוי. פירוש הדבר שאתה פשוט מציג מחדש את אותה אפליקציה גרועה לאחר איפוס להגדרות היצרן.
החלף מחדש את הקושחה [אופציונלי]
החזרת הקושחה יכולה להגיע לאותה רמת יעילות כמו איפוס למפעל. אם כבר עשית זאת בעבר, תלוי בך אם תעשה זאת במקום איפוס להגדרות היצרן. ברור שזה מסובך ומסוכן יותר אז אל תנסה אפילו אם אינך בטוח מה לעשות.
אנו ממליצים על אפשרות זו רק למשתמשים בעלי יכולת אנדרואיד יותר.
כיצד להימנע מאפליקציות גרועות בעתיד
זכור כי אין כמות של אפליקציות אנטי-וירוס שיכולות להחליף עירנות. כשמדובר באפליקציות, הפעלת בטוח היא הגישה הטובה ביותר למניעת זיהום בתוכנות זדוניות.
הורד אפליקציות מאתרים מהימנים בלבד
השגת אפליקציות מחנויות אפליקציות לגיטימיות היא דרך אחת קלה למזער זיהום בתוכנות זדוניות. באתרים כמו חנות Google Play, סמסונג, אמזון וחברות גדולות אחרות המארחות אפליקציות כמו הספק שלך קיימות נוהלי אבטחה כדי להרתיע מכותבי תוכנה זדונית להשתמש בשירות שלהם. חנות Google Play למשל לפקח ולסרוק אפליקציות. במקרים מסוימים, אפליקציות זדוניות עדיין יכולות להתחמק מהאבטחה והסריקות שלהן, כך שעדיין נופל עליכם להיות ערניים באיזו אפליקציה להוסיף.
אל תתקין אפליקציות פיראטיות או סדוקות
אפליקציות המתארחות בחנויות אפליקציות של צד שלישי הן לעיתים עותקים של המקוריות ועלולות להכיל כמה קודים זדוניים שיכולים לאפשר התקנה של אפליקציות גרועות יותר בעתיד. למעשה, רוב ההדבקה באנדרואיד בימינו מגיעה מאפליקציות סדוקות או פיראטיות, שכן יותר פושעי סייבר משתמשים בהן להפצת וירוסים. הימנע ככל האפשר מאתרי הורדות של צד שלישי. כדי להזכיר לעצמך לא להתקין אפליקציות ממקורות צד שלישי אפשריים, הקפד להשבית מקורות לא ידועים אפשרות תחת הגדרות> מסך נעילה ואבטחה. השבתת אפשרות זו אמורה למנוע מהטלפון להוריד אפליקציות מאתרים שאינם של Google או של סמסונג.
היה חשדן
כשמדובר בהגנה על המידע האישי שלך ובמניעת הידבקות בתוכנות זדוניות בימינו ובעולם, חשיבה חשודה בהחלט תעזור. לא רק לקחת אפליקציה לפי ערך נקוב. לפני שתתקין אפליקציה לא מוכרת כמו משחק, הקפד לבדוק את הביקורות של משתמשים אחרים ולהפעיל חיפוש בגוגל. אם זו אפליקציה גרועה, סביר להניח שמשתמשים אחרים פרסמו עליה ביקורות שליליות איפשהו.
ודא שאפשר לסמוך על מפתח האפליקציות
כאמור לעיל, אפליקציות אחרות יכולות להוות תחילה יישומים לגיטימיים. לאחר שתעדכן אותם, הגרסה החדשה עשויה לכלול דלת אחורית שיכולה לאפשר לאפליקציות גרועות אחרות להיכנס. ברגע שזה קורה, המידע האישי שלך הוא משחק הוגן. הרבה תוכנות זדוניות עדיין מתוכננות לעבוד בסתר על מנת לאסוף מספיק מידע שיכול להועיל למפתח. לכן חשוב מאוד להתקין רק מוצרים מיצרני אפליקציות שידועים כי הם מעריכים פרטיות וביטחון. להיות הרפתקן לא תמיד משלם. זכרו, ברגע שהמידע האישי שלכם נגנב, אין דרך להחזיר אותם.
ככל שאפליקציה פחותה, יותר טוב
יישומים הם נשמתם של סמארטפונים. בלעדיהם, חזרנו להשתמש בטלפונים מטומטמים פשוטים המאפשרים לנו רק להתקשר, לשלוח הודעות טקסט ולעיתים לשחק משחקים. משעמם לא?
ובכן כן. זה בהחלט משעמם אם איננו יכולים לנצל את מלוא הפוטנציאל של חומרה עוצמתית כמו גלקסי S8 אך חשובים ומפתים שהם יכולים להיות, אפליקציות יכולות להיות מקור לבעיות אבטחה ופרטיות חמורות. אם ברצונך לטייל בצד הבר, דאג שתעשה את אמצעי הזהירות הנדרשים כאמור לעיל.
באופן כללי, ככל שמתקינים פחות אפליקציות, כך זה טוב יותר עבורך. לא רק שזה יפחית את הסיכונים לזיהום בתוכנות זדוניות אלא שהוא יכול גם להקל על המערכת, במיוחד על הסוללה, בטווח הארוך. זה גם ממזער את הסיכוי להתפתחות תקלות ותקלות.
היצמד לכמה אפליקציות נחוצות ככל האפשר. אלא אם כן אין לך חיים פרט לבזבז את כל הזמן שלך בשימוש בטלפון שלך, עדיף להתרחק מאפליקציות מיותרות.