תוֹכֶן
שלום # מעריצים של GalaxyJ7! מאמר זה לפתרון בעיות מדבר על מה שאתה צריך לעשות כשאתה מוצא את המכשיר שלך נגוע בתוכנות זדוניות או חלונות קופצים של מודעות. מלבד מתן הפתרונות להסרת חלונות קופצים של מודעות, אנו גם נותנים לך דרך מוכחת למנוע חזרת הדבקה בתוכנות זדוניות.
הבעיה של היום: גלקסי J7 ממשיך להציג חלונות קופצים לא רצויים לאחר עדכון תוכנה
אחר צהריים טובים אני שולח דוא"ל זה כמוצא אחרון לנסות להחזיר את ה- Samsung Galaxy J7 למצב רגיל. התקנתי את עדכון תוכנת אנדרואיד האחרון ומאז יש לי מודעות שמופיעות ללא שליטה בטלפון שלי וחוסמות את כל מה שאתה עושה וזה מתגלה כמתסכל מאוד. כאשר אתה לוחץ כדי לסגור אותו אתה מנותב מיד לדף האינטרנט ואז עליך לסגת ולסגור אותו שוב. אני רואה את סמל הפייסבוק ופובליסיס נמצא על גבי המסך ואז בפונט קטן מאוד החץ ו"המודעות של גוגל "ניסיתי הכל החל מהגדרות המודעות כבויות וכלה בהתקנת חוסמי מודעות, כיבוי פרסומות של גוגל, איפוס מפעל רך ועכשיו תוותרו. בדקתי את כל האפליקציות שהיו לי כידוע לא התקנתי אפליקציות חדשות ומחקתי את כל האפליקציות מהטלפון שלי וכשהתקנתי את "גלאי המודעות" הוא הרים את ה- Whatsapp & נגן המוסיקה כשני היחידים שנותרו עם מודעות עליהם . האם אני מסיר את ההתקנה של WhatsApp ואת ההתקנה שלי מחדש ואם אני מסיר את נגן המוסיקה איך אקבל את זה בחזרה כי זה יצא כסטנדרט עם הטלפון שלי. אני באמת מקווה שתוכלו לעזור, כיוון שאני מסתובב במעגלים ולא רוצה לבלגן שום דבר אחר בטלפון שלי מלעשות את הדבר הנכון. בברכה. - סינתיה[מוגן בדוא"ל]
פִּתָרוֹן: היי סינתיה. הצגת מודעות לא רצויות היא אחת הדרכים שמפתחים זדוניים עושים על מנת להשיג הכנסות פסיביות ולכן לא נדיר לחוות אותן מעת לעת. אפילו אפליקציות שנראות לגיטימיות עשויות לכפות על חלונות קופצים של מודעות. בסביבת אנדרואיד, אחד יכול להדביק את המכשיר שלו בתוכנת פרסום או תוכנות זדוניות על ידי ביצוע אחת מהפעולות הבאות:
- לחיצה על קישור ממולכד בדוא"ל או בדפדפן אינטרנט
- התקנת אפליקציה זדונית
- השתרשות המכשיר
- מהבהב קושחה לא רשמית
כאשר אבטחת אנדרואיד מתפתחת כדי להגן על המשתמשים מפני איומים מתעוררים, מפתחי צד ג 'זדוניים עולים גם הם על מנת לנטרל את כל תכונות האבטחה שיש למכשיר שלך. אבטחת הטלפון החכם היא מאבק חתול ועכבר מתמיד בשלב זה, לכן כמשתמשים עליכם לוודא כי אתם מבצעים את בדיקת הנאותות שלכם בכדי להגן על המכשיר שלכם. אם אינך מודע לאיזה אתר אתה מבקר, קישורים שאתה לוחץ עליהם או אפליקציות שאתה מתקין, יש סיכוי שבסופו של דבר תיפגע מתוכנה זדונית במוקדם או במאוחר. הורדת האבטחה המובנית של מכשיר האנדרואיד שלך באמצעות השתרשות או שימוש ב- ROM מותאם אישית יכולה גם להציב את המכשיר שלך במצב פגיע (זו הסיבה שההשרשה או ההבהוב של ROM שאינו רשמי מומלצת רק לאנשים מתקדמים ובעלי אבטחה). איננו מכירים את ההיסטוריה המלאה של המכשיר שלך ולכן איננו יכולים לאתר את הסיבה המדויקת מדוע הוא נדבק. אנו יודעים בוודאות שעדכוני OTA רשמיים או עדכונים מהאוויר (מהספק שלך) או עדכוני סמסונג אינם מדביקים מכשירים עם חלונות קופצים של מודעות ולכן מקור הנגיף חייב להגיע ממקום אחר. כדי לתקן את ה- J7 שלך, עקוב אחר ההצעות שלנו למטה:
תיקון מס '1: התקן אנטי-וירוס
אנו מבינים שכבר ניסית להסיר את חלונות הקופץ על ידי התקנת חוסמי מודעות, בין היתר, אך אנו ממליצים בחום לסרוק גם את המכשיר שלך באמצעות אפליקציות אנטי-וירוס חוקיות. חוסמי מודעות לא ממש מסירים אפליקציות גרועות, אך אנטי-וירוס יכול לעשות זאת, כך שתרצה לוודא שתנסה קודם את האחרונה. יש הרבה אפליקציות אנטי-וירוס בחינם מחנות Play, אז פשוט בחר ובדוק את המכשיר באמצעות כל אחת מהן. כשמדובר באנטי-וירוס, שיש יותר מאחד לא אומר בהכרח טוב יותר. למעשה, ההפך הוא הנכון. לאחר שתבחר בבחירת האנטי-וירוס שלך, דאג להתקין ולהשתמש בה ללא שום תוכנה דומה אחרת. קיום של לפחות 2 אפליקציות אנטי-וירוס הפועלות במקביל עלול לגרום לביצועים או לבעיות במערכת. אם אנטי-וירוס אחד לא יוכל להסיר את חלונות הקופץ של המודעה, הסר את ההתקנה והתקן אחד אחר. בצע זאת עד לתיקון הבעיה.
תיקון מס '2: הפעל מחדש למצב בטוח והסר התקנת אפליקציות
שיטה יעילה נוספת אך יעילה פחות לדעת איזו אפליקציה עלולה לגרום לחלונות הקופצים של המודעה היא על ידי אתחול המכשיר למצב בטוח ואז הסרת אפליקציות חשודות. במצב בטוח, אף אפליקציה ושירותים של צד שלישי לא אמורים לפעול. מכיוון שקופצות מודעות יכולות לעבוד רק עם אפליקציה או שירות של צד שלישי, אתה יכול לצפות שהם לא יהיו נוכחים כאשר המכשיר שלך במצב בטוח. אם זה המקרה, אתה יכול לעשות שיטת ניסוי וטעייה כדי לזהות איזו אפליקציה גורמת לבעיה.
כדי לאתחל את הטלפון למצב בטוח:
- כבה את המכשיר.
- לחץ והחזק את מקש ההפעלה מעבר למסך שם הדגם המופיע על המסך.
- כאשר SAMSUNG מופיע על המסך, שחרר את מקש ההפעלה.
- מיד לאחר שחרור מקש ההפעלה, לחץ לחיצה ממושכת על מקש עוצמת הקול.
- המשך להחזיק את מקש הפחתת עוצמת הקול עד שההתקן יסתיים מחדש.
- כאשר מצב בטוח מופיע בפינה השמאלית התחתונה של המסך, שחרר את מקש הפחתת עוצמת הקול.
- תן ל- J7 שלך לפעול כמה דקות ובדוק אם חלונות קופצים של מודעות מופיעים. אם לא אתה יכול להמר שאחת מהאפליקציות אשמה.
כדי לזהות אילו מהאפליקציות שלך גורמות לצרות, עליך לאתחל את הטלפון למצב בטוח ולבצע את השלבים הבאים:
- אתחול למצב בטוח.
- בדוק אם הבעיה.
- לאחר שתאשר כי אשם של צד שלישי אשם, תוכל להתחיל להסיר התקנה של אפליקציות בנפרד. אנו מציעים שתתחיל באילו האחרונים שהוספת.
- לאחר הסרת ההתקנה של אפליקציה, הפעל מחדש את הטלפון למצב רגיל ובדוק אם הבעיה.
- אם ה- S9 שלך עדיין בעייתי, חזור על שלבים 1-4.
תיקון מס '3: איפוס להגדרות היצרן
השיטה הטובה ביותר לנקות מכשיר אנדרואיד נגוע היא על ידי מחיקתו. בטח, איפוס למפעל הוא שיטה מייגעת וכולל הכנות עתירות פעולה כמו גיבוי קבצים, אפליקציות וכו ', אך זו דרך בטוחה להיפטר מווירוסים או תוכנות זדוניות. אנו ממליצים על כך מאוד במקרה שלך מכיוון שנראה שאתה לא יודע מה עשית או איזו אפליקציה גורמת לבעיה.
לאיפוס ה- J7 למפעל:
- גיבוי של הנתונים האישיים שלך.
- כבה את המכשיר.
- לחץ והחזק את מקש הגברת עוצמת הקול ואת מקש Bixby, ואז לחץ והחזק את מקש ההפעלה.
- כאשר הלוגו של אנדרואיד הירוק מופיע, שחרר את כל המקשים ('התקנת עדכון מערכת' יופיע במשך כ30 - 60 שניות לפני שתציג את אפשרויות תפריט שחזור מערכת Android).
- לחץ על מקש הפחתת עוצמת הקול מספר פעמים כדי להדגיש 'מחק נתונים / איפוס להגדרות היצרן'.
- לחץ על לחצן ההפעלה כדי לבחור.
- לחץ על מקש עוצמת הקול עד להדגשת 'כן - מחק את כל נתוני המשתמש'.
- לחץ על לחצן ההפעלה כדי לבחור ולהתחיל את איפוס המאסטר.
- לאחר השלמת איפוס המאסטר, 'הפעל מחדש את המערכת כעת' מודגש.
- לחץ על מקש ההפעלה כדי להפעיל מחדש את המכשיר.
כיצד למנוע וירוסים או תוכנות זדוניות לחזור
תפקידך בתיקון המצב אינו מסתיים באיפוס המפעל. יש סיכוי שתיפול שוב לאותה טעות לאחר שתמחק את הטלפון על ידי התקנת אותה אפליקציה גרועה או ביקור באותו אתר זדוני. יש רק כל כך הרבה שיצרני טלפונים כמו סמסונג או מפתחי אנדרואיד כמו גוגל יכולים לעשות כדי לעזור לך באבטחת הטלפון שלך. אתה קו ההגנה הראשון של המכשיר שלך. לאחר התקנת אפליקציה גרועה, או לאחר שלחצת על קישור זדוני, סביר להניח שהסמארטפון שלך יידבק שוב. בסופו של דבר, תמצא את עצמך באותו מצב ותתחיל להאשים בכך משהו אחר. כדי להציל את עצמך מבעיות חסרות טעם כל כך, אתה רוצה לוודא שאתה נזהר בפעולות שלך בכל הנוגע להתקנת אפליקציה או בעת ביקור באתרים או לחיצה על קישורי דוא"ל. לא הזכרת אי פעם השתרשות המכשיר שלך או מהבהב קושחה שאינה סמסונג, לכן אנו מניחים ש- J7 שלך מריצה את התוכנה הרשמית.
שים לב לאפליקציות שאתה מתקין
רוב הנגיפים או התוכנות הזדוניות מופצים על ידי אפליקציות בימינו ולכן אנו רוצים להדגיש כי אבטחת הטלפון שלך תלויה במידה רבה באיכות האפליקציות שאתה מתקין. אם אתה מתקין אפליקציות בדחף, סביר להניח שלא תצליח להקרין אותה כראוי.
אחת הדרכים הטובות ביותר להבטיח התקנת אפליקציות טובות בלבד היא בדיקת ביקורות ממשתמשים אחרים. אם הרבה משתמשים מדווחים על בעיות באפליקציה זו, או אם יש מספר משמעותי של תגובות על חלונות קופצים של מודעות לאחר התקנת האפליקציה, כדאי להתרחק ממנה. אפליקציות מחנות Google Play מספקות ביקורות, לכן השתמשו בהן כדי לדעת יותר על האפליקציה.
אין דבר כזה אפליקציה חינמית
לאפליקציות לוקח זמן, עבודה וכסף לבנות. אל תהיה נאיבי לחשוב שיש מאות אלפי אנשים שם שרוצים להשקיע את המשאבים שלהם רק כדי ליצור אפליקציה כדי לשמח את משתמשי אנדרואיד אנונימיים. יישומים דורשים גם עלות תחזוקה כדי להמשיך לעבוד. רוב האפליקציות החינמיות מציגות מודעות חוקיות כדי לכסות את העלות, אך רבות מהן משתמשות בטריקים אידיאליים כדי להשיג כסף. אחד הטריקים האלה הוא אילוץ של חלונות קופצים למודעות שיוצגו במכשירי יעד. טריקים אחרים המשמשים מפתחים זדוניים הם על ידי אילוץ הפניות מחדש לדף חנות Google Play כדי שמשתמש יוכל להתקין אפליקציית חסות. ובכל זאת, אחרים עשויים לגנוב מידע ישירות ממכשיר. אם אתה ברצינות לחסום חלונות קופצים של מודעות, התחל לוודא שאתה מתקין רק אפליקציות אמינות ממפתחים מכובדים.