תרצה או לא תרצה, חיי סוללה ירודים הם נושא צפוי אפילו לטלפונים מהשורה הראשונה כמו ה- # GalaxyS8 ו- # GalaxyS8Plus. מיותר לציין שמדובר בבעיה נפוצה מאז שחרור הטלפון החכם הראשון ולכן אין זה מפתיע שהרבה ממשתמשי S8 פלוס מדווחים על הבעיה.
בפרק זה לפתרון בעיות, אנו כוללים שלושה דוחות של כמה מחברי הקהילה שלנו שהגיעו אלינו והצעות שלנו כיצד לטפל בנושא זה.
להלן שלושת המקרים:
מאז שעדכון התוכנה הסוללה של הטלפון שלי מתרוקנת ממש מהר, זה היה נותן לי זמן של 24 שעות של סוללה שמצטמצם כעת פחות מ -15 שעות. הטלפון שלי זהה לזה שהיה לפני יומיים. אהסן
ה- Samsung Note 4 הסוללה שלי מתרוקנת כל כך מהר אחרי שהיא טעונה ב 100%. גם הטלפון מתחמם בזמן השימוש. מה יכול להיות אחראי. 1. סולאומיסור
תודה שלקחת את שאלתי. ובכן זה פשוט, הסוללה הגלקסית S8 פלוס של אשתי מתרוקנת בקצב מהיר פי 5 מהגלקסיה שלי ואנחנו מנסים להבין מדוע. טלפונים אלה התאפסו לאחרונה לתקני המפעל אולם מסיבה כלשהי הטלפון של אשתי יעבור מ -100% ל -15% תוך כ 3-4 שעות בשימוש מינימלי (ללא שיחות טלפון או הזרמת דבר).
אני בודק את כל היישומים המותקנים שלה והם לא נבדלים מהאפליקציות שלי. (לאמיתו של דבר יש לי יותר אפליקציות מותקנות אז היא כן עושה זאת - ובכל זאת הטלפון שלי עובד כל היום. בכל מקרה, אם יש לך תובנה מה עלול לגרום לכך. לצערי אני צריך להכניס את הטלפון לאשתי למצב צריכת חשמל נמוכה במיוחד. רק כדי להעביר אותה ליום זה וזה לא אמור להיות פיתרון. אז ... כל תובנה לגבי אפליקציות מפעל או אפליקציות מותקנות שיכולות לגרום לכך? או פונקציה מופעלת אחרת שאולי אני לא יודע עליה, כמו איפוס למפעל במכשיר, ישנן שאלות רבות (מאפשר ודחה) שעליך לענות עליהן.
כמו שאמרתי, בשני הטלפונים מותקנות כל יישומי המפעל והוספת יישומי הבסיס שלך, פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם, מסנג'ר ופנס. פשוט לא מצליחה להבין מה יכול לגרום לניקוז כזה בטלפון שלה שלא מתרחש אצלי. כל תובנה ... תוערך מאוד. תודה. –דוד
פִּתָרוֹן: עבור שלושת המשתמשים הללו, נראה שיש סיבה ברורה מדוע לסוללה של ה- S8 Plus שלהם יש חיים גרועים. בעוד אחד (Ehsan) הזכיר כי הבעיה הופיעה לאחר התקנת עדכון, בעיה זו יכולה לקרות למעשה עם או בלי התקנת עדכון. כשמדובר בשאלה מה עלול לגרום לסוללת הטלפון להתרוקן מהר מהרגיל, התשובה לרוב אינה פשוטה. יכולות להיות סיבות רבות ושונות שכן כל מכשיר הוא ייחודי בדרכו. לכל משתמש יש הרגלי שימוש משלו, כך שלא קל לאתר היכן הסיבה המדויקת למקרה מסוים. ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון כאשר אנו מתמודדים עם ניקוז הסוללה או חיי סוללה לקויים בגלקסי S8 פלוס, כך שעדיף לנו להתמודד עם כמה שיותר מהם. אנו נספק דרכים לעקיפת הבעיה ופתרונות וכולנו נסמן אותם כאפשרויות פיתרון. תיקון חיי סוללה לקויים הוא מאמץ מכה ופספוס ולפעמים, זה עשוי לקחת שילוב של צעדים כדי לטפל בו בצורה יעילה.
פתרון מספר 1: הפעל מחדש את S8 Plus באופן קבוע
לפעמים באגים מתרחשים כאשר מערכת פועלת זמן מה. כדי למזער באגים או תקלות תוכנה, הקפד לאתחל את הטלפון לפחות פעם בשבוע. זהו תיקון לא מובטח לנושא הספציפי בו אנו עוסקים כרגע, אך זהו צעד ראשון טוב לכיוון הנכון. אם עדיין לא עשית זאת, אנו ממליצים שתבצע הפעלה מחדש רכה במקום ההפעלה מחדש הרגילה כדי לנקות את הזיכרון. כך:
- לחץ והחזק את לחצני ההפעלה + עוצמת הקול למשך כ -10 שניות או עד שמחזור ההפעלה של המכשיר מחזור. הערה: אפשר למספר שניות להופיע מסך מצב אתחול התחזוקה.
- ממסך מצב אתחול תחזוקה, בחר אתחול רגיל. אתה יכול להשתמש בלחצני עוצמת הקול כדי לעבור בין האפשרויות הזמינות וללחצן השמאלי התחתון (מתחת ללחצני עוצמת הקול) לבחירה. כמו כן, אפשר עד 90 שניות לסיום האיפוס.
פתרון מס '2: נקה מחיצת מטמון
ניגוב מחיצת המטמון נועד לרענן את מטמון המערכת. מטמון זה משמש אנדרואיד לביצוע משימות ביעילות, במיוחד בכל הקשור לטעינה או הפעלה של אפליקציות. ככל שמערכת ההפעלה עובדת ביעילות רבה יותר, כך הלחץ על המערכת כולה פחות, מה שבתורו יכול להועיל לסוללה יום יום. כדי לנקות את מחיצת המטמון של גלקסי S8 פלוס:
- כבה את המכשיר.
- לחץ והחזק את מקש הגברת עוצמת הקול ואת מקש Bixby, ואז לחץ והחזק את מקש ההפעלה.
- כאשר הלוגו של Android מופיע, שחרר את כל המקשים ('התקנת עדכון מערכת' יופיע במשך כ30 - 60 שניות לפני שתציג את אפשרויות תפריט שחזור מערכת Android).
- לחץ על מקש הפחתת עוצמת הקול מספר פעמים כדי להדגיש "מחק נתונים / איפוס להגדרות היצרן".
- לחץ על לחצן ההפעלה כדי לבחור.
- לחץ על מקש הפחתת עוצמת הקול כדי להדגיש "מחיקת מחיצת מטמון".
- לחץ על מקש ההפעלה כדי לבחור.
- לחץ על מקש הפחתת עוצמת הקול כדי להדגיש "כן" ולחץ על מקש ההפעלה כדי לבחור.
- כאשר מחיצת המטמון לנגב הושלמה, "הפעל מחדש את המערכת כעת" מודגש.
- לחץ על מקש ההפעלה כדי להפעיל מחדש את המכשיר.
פתרון מס '3: בהירות מסך נמוכה יותר
אם עדיין לא ידעתם, אותו מסך בהיר וצבעוני להפליא ב- S8 Plus שלכם הוא הניקוז הגדול ביותר בסוללה. אם אתה מפעיל את זה כל הזמן בהירות מלאה, אל תצפה שהסוללה תחזיק מעמד יותר מדי יום. הפיקסלים הארוזים במיוחד באותו מסך בגודל 6.2 אינץ 'דורשים כוח מחשוב רב גם מהמעבד וגם מהשבב הגרפי, שמצידו זקוק לאנרגיה רבה מהסוללה. עמעום המסך ל 60% או אפילו מתחת ל 50% עשוי לתת הרבה מיץ נוסף למשך היום. זה רלוונטי במיוחד אם אתה משתמש בטלפון שלך לעתים קרובות. כמובן, אנחנו לא רוצים להגיד לך שכעת צריך להיות המצב מכאן. אתה תמיד יכול לחזור לבהירות של 100% אם אתה רוצה, אבל אם אתה חושב שאתה צריך למתוח את השימוש ב- S8 Plus שלך במשך כמה שעות נוספות ביום, דרך זו יכולה להיות בדיוק מה שאתה צריך.
נסה להוריד את בהירות המסך להגדרת הנוחות הנמוכה ביותר בכל יום ותראה את התוצאה. בטווח הארוך זה גם יעזור להאריך את חיי הסוללה מכיוון שהוא גם יקטין את כמות מחזורי הטעינה על הסוללה מדי יום.
פתרון מס '4: בדוק את השימוש בסוללה ותן מענה לבעיה אפשרית באפליקציה
מלבד המסך שהוא אחד התורמים הגדולים ביותר לבעיית ניקוז סוללות מהירה, אפליקציות יכולות להיות גם אשם. להרבה אפליקציות בימינו יש רכיב מקוון, מה שאומר שהם עשויים להעסיק שירותים שרצים כל הזמן ברקע כדי לקבל עדכונים ונתונים גם כשאתם לא משתמשים בהם באופן פעיל. לדוגמה, אפליקציית פייסבוק זקוקה באופן קבוע לעדכונים עבור עדכוני החדשות שלה, כך שהיא פועלת כל הזמן כדי שתוכל לתקשר עם שרתים מרוחקים ולהוריד תכנים חדשים. אותו עיצוב כללי הפך למגמה של אפילו האפליקציות הפשוטות ביותר, כך שככל שמתקינים יותר אפליקציות, כך עולה האפשרות שיש מספר רב של משאבים שגורפים כל הזמן גם כשאתם ישנים. כדי לבדוק מהן האפליקציות האלה, אתה יכול לעבור למטה הגדרות> תחזוקת מכשיר> סוללה> שימוש בסוללה. במסך השימוש בסוללה, אתה אמור להיות מסוגל לראות רשימה של אפליקציות שצורכות כוח סוללה רב לתקופה מסוימת. משם, אתה יכול להחליט אילו יישומים להסיר את ההתנהגות שלה או לשנות אותה כך שהיא לא תקבל עוד עדכונים בזמן אמת, אם יש לך אפשרות לעשות זאת. כך, למשל, במקום לאפשר לאפליקציית הדואר האלקטרוני שלך לתקשר כל הזמן עם שרתי הדואר האלקטרוני עבור הודעות חדשות, אתה יכול להגדיר שהיא תוריד רק הודעות דוא"ל חדשות כאשר אתה אומר לה זאת באופן ידני. לאפליקציות אחרות לא תהיה אפשרות לאפשר למשתמשים למנוע מהם לתקשר עם שרתים מרוחקים כל הזמן, ולכן הדבר הטוב ביותר לעשות הוא להשבית אותם או להסיר אותם לחלוטין מהמערכת. אם ברשימה יש לך אפליקציות שאינך מזהה או שזוכר שאתה מתקין, הם עשויים להיות מרכיבים של התקפת תוכנה זדונית, וזו סיבה נוספת לכך שבעיית ניקוז הסוללה מתרחשת לעיתים קרובות.
באופן כללי, השתמש ברשימת השימוש בסוללה כדי לדעת מה לעשות הלאה. לכל משתמש יש את הצרכים שלו, אז פשוט נסה להיות חכם עם השימוש באפליקציה שלך, ואני מקווה שזה יעזור.
פתרון מס '5: הסר התקנת אפליקציות
כאמור, אפליקציות הן אחת הסיבות העיקריות שבגללן מתרחשת בעיית ניקוז הסוללה. משתמשי אנדרואיד רבים מתקינים אפליקציות בדחף ושוכחים מהם ימים לאחר מכן. עם האחסון הפנימי של 128 גיגה-בייט, זה יכול להיות הרבה אפליקציות שרק עוברות סרק תוך כדי משאבות כל הזמן. רוב המשחקים בימינו הם כמו אפליקציות מדיה חברתית לפי עיצובם והם יכולים לנקז את הסוללה ממש רע אם הם מותקנים לאורך זמן.
אף אפליקציה אינה מושלמת ולכן איפשהו לאורך הקו, אחת מהן עשויה להפריע ל- Android או לגרום לבאגים הקשורים לקידוד שיכולים להאט את המערכת. ככל שאנדרואיד לא יעיל יותר, כך הסוללה מרוקנת יותר. מצב זה יכול להחמיר בקלות אם יש לך מספר יישומים מותקנים הגורמים לבעיות. כדי למזער את הסיכוי שאפליקציות יגרמו לבעיית ריקון הסוללה בה אתה נתקל, אל תהסס להסיר את ההתקנה של אלה שאינך זקוק להם כלל. התחל עם האפליקציות האלה שמרעננות כל הזמן את התוכן שלה כמו אפליקציות מדיה חברתית או אפליקציות קניות. פייסבוק היא אחת הסיבות העיקריות לבעיית ריקון הסוללה בכל הפלטפורמות הניידות, אך אפליקציות מדיה חברתית אחרות שם יכולות להיות בעייתיות באותה מידה. קבעו אילו אפליקציות להשאיר על פי השימוש בהן והיפטרו מאלו שאתם משתמשים רק מדי פעם. או שאתה יכול למצוא תחליפים טובים יותר שאולי לא יהיו בעייתיים כל כך. קרא ביקורות אפליקציות ודע מה אחרים אומרים על האפליקציה. באופן כללי, הרחק מאפליקציות שדורשות חיבור אינטרנט כמעט קבוע כדי לעבוד.
פתרון מס '6: כבה את AOD
אמנם השימוש בתכונה Always On Display אינו ממליץ להשתמש בו מסיבה דומה לפיתרון מס '3. AOD יכול לנקז את הסוללה באופן משמעותי בקצב יציב מכיוון שהמסך תמיד דולק. כדי לכבות אותו, תוכלו לעבור תחת הגדרות> תצוגה> תמיד בתצוגה.
פתרון מס '7: כבה העלאות אוטומטיות לאפליקציות או לגיבויים
השארת ה- S8 פלוס שלך בכדי להעלות תמונות, קטעי וידאו, גיבויים וכו 'בפני עצמה עשויה להיות נוחה, אך היא יכולה גם להיות הסיבה שבגללה הטלפון שלך מאבד במהירות את כוחו. אנחנו לא יכולים להיות ספציפיים לגבי מה שאתה צריך לעשות כאן מכיוון שלכל משתמש יש דרך משלו להגדיר את האפליקציות שלו. נסה לעבור על האפליקציות שלך ולעיין בכל אחת מההגדרות שלהן כדי לדעת אם אחת מהן מוגדרת להעלות משהו באופן אוטומטי.
אם אתה משתמש בשירותי ענן סמסונג, נסה להגדיר אותו כך שרכיביו לא יעלו קבצים באופן אוטומטי. אם יש לך אלפי תמונות באפליקציית הגלריה שלך והגדרת את גלריה תחת סמסונג ענן למצב מופעל, ייתכן שההעלאה תסיים זמן רב, וכתוצאה מכך התרוקנת הסוללה. אותו תרחיש יכול להתרחש עם כל שירותי ענן או אפליקציה אחרים.
פתרון מס '8: בדוק אם קיימות אפליקציות נוכלות
אפליקציות גרועות או זדוניות עלולות להוביל לכל מיני בעיות. אפליקציות מסוג זה גם נוטות להשתמש במשאבים רבים כאשר הם פועלים ברקע ולכן שוב, העצה שלנו לעיל חלה גם כאן. שוב, התבונן לעומק באפליקציות שיש לך והקרן כל אחת מהן כראוי. כלל אצבע טוב עבורך כאן הוא הסרת אפליקציות שאינך מזהה. תחילה חלק מהאפליקציות הן לגיטימיות אך לאחר זמן מה, הן עלולות להפוך לזדוניות ולאפשר לתוכנות זדוניות לפלוש לטלפון שלך. מכיוון שיש קרב חתול ועכבר מתמיד בין תוכנות אבטחה למפתחים זדוניים, התקנת אפליקציית אנטי-וירוס לא תמיד תתפוס אפליקציות גרועות כל הזמן. אם אתה רוצה להתייחס ברצינות לאבטחת הטלפון, עליך להתחיל לוודא שאתה מתקין רק אפליקציות ממפתחים מכובדים. זכור כי אין דבר כזה אפליקציות בחינם. יצירת אפליקציה היא יקרה ומפתחים בדרך כלל מחזירים את ההוצאה שהוציאו על המוצרים שלהם באמצעות טקטיקות זדוניות. חלקם עשויים לגנוב את הנתונים האישיים שלך ולמכור אותם לצדדים אחרים, בעוד שאחרים נמצאים שם כדי לבצע משימות ספציפיות, כמו להכריח את הטלפון שלך לכרות מטבע וירטואלי ללא ידיעת המשתמש. כמעט בכל המקרים, פעילויות לא מורשות או זדוניות אלה מעסיקות את הטלפון שלך כל הזמן. מכשירים נגועים בדרך כלל בפיגור משמעותי ומרוקנים את הסוללה מהר מהצפוי.
פתרון מס '9: ודא שהאפליקציות ו- Android מעודכנות
ניתן לתקן כמה באגים רק על ידי התקנת תיקון שמגיע בצורה של תיקונים. זה נכון גם עבור מערכת ההפעלה אנדרואיד וגם עבור אפליקציות, אז וודא שהכל מעודכן כל הזמן.
פתרון מס '10: השתמש במצב חיסכון בחשמל
זה לא פתרונות אלא פיתרון. מצב חיסכון בחשמל הוא תכונה שימושית שתוכל להשתמש בה אם אתה צריך למתוח זמן שימוש מעת לעת. PSM בעצם הופך את הטלפון שלך לגרסתו המטומטמת על ידי מתן פונקציות בסיסיות בלבד והאטת המכשיר. מתאים לימים בהם הפעלת הטעינה הבאה נמצאת במרחק שעות נסיעה.
פתרון מס '11: איפוס להגדרות היצרן
אנו ממליצים על איפוס להגדרות היצרן רק אם מיצית את כל פתרונות התוכנה והפתרון לעקיפת הבעיה. זה בעיקר מטפל בצד התוכנה של נושא הסוללה. ברוב המקרים, איפוס מועיל מאוד בתיקון בעיה מסוג זה, אל תהססו לעשות זאת אם שום דבר לא עובד עד כה. כך תעשה זאת:
- גבה נתונים בזיכרון הפנימי. אם נכנסת לחשבון Google במכשיר, הפעלת נגד גניבה ותצטרך את אישורי Google שלך כדי לסיים את איפוס המאסטר.
- כבה את המכשיר.
- לחץ והחזק את מקש הגברת עוצמת הקול ואת מקש Bixby, ואז לחץ והחזק את מקש ההפעלה.
- כאשר הלוגו של Android מופיע, שחרר את כל המקשים ('התקנת עדכון מערכת' יופיע במשך כ30 - 60 שניות לפני שתציג את אפשרויות תפריט שחזור מערכת Android).
- לחץ על מקש עוצמת הקול מספר פעמים כדי להדגיש "מחק נתונים / איפוס להגדרות היצרן.
- לחץ על לחצן ההפעלה כדי לבחור.
- לחץ על מקש עוצמת הקול עד להדגשת 'כן - מחק את כל נתוני המשתמש'.
- לחץ על לחצן ההפעלה כדי לבחור ולהתחיל את איפוס המאסטר.
- לאחר השלמת האיפוס הראשי, מודגש "הפעל מחדש את המערכת כעת".
- לחץ על מקש ההפעלה כדי להפעיל מחדש את המכשיר.
פתרון מס '12: קבל עזרה מקצועית
אם התרוקנות הסוללה עדיין מתרחשת גם לאחר איפוס להגדרות היצרן, חייבת להיות בעיית חומרה. דאג לפנות לסמסונג כדי שיעזרו לך בכך.