תוֹכֶן
- האם WiFi ציבורי מסוכן?
- מהם הסיכונים הכרוכים בכך?
- אל תחשוף יותר מדי מידע
- אל תוריד או תתקין קבצים ממקורות לא ידועים
- הקפד לקרוא את התנאים וההגבלות לפני ההרשמה
- איזה סוג של חטטנות עדיין יכולה לקרות?
- אל תשתף קבצים באמצעות Bluetooth או אפליקציות
- האם הדברים ישתפרו בעתיד?
- דברים אחרים שכדאי לזכור
- מה הפתרון הבטוח ביותר לשימוש בבטחה ב- WiFi ברשת ציבורית?
האם WiFi ציבורי מסוכן?
זה ממש לא סוד ששימוש ב- WiFi ציבורי יכול לעורר הרבה חששות, במיוחד לגבי בטיחות וביטחון. יכול להיות שנעשה הרבה חטטנות ללא ידיעתך, או שמישהו עשוי לנסות להיכנס למכשיר שלך ברשת לא מאובטחת. כדי להציל את עצמך מכל בעיה זו, אנו ממליצים להשתמש ב- ExpressVPN, ונסביר מדוע ככל שנצלול עמוק יותר למאמר זה.
מהם הסיכונים הכרוכים בכך?
גם מי שלא מספיק מתמצא היום, מודע לכך שלא ניתן להשתמש ב- WiFi שזמין בחינם במערך ציבורי. אך למרבה המזל, הדברים השתנו באופן משמעותי כיום, וכבר אינם מקומות ציבוריים ב- WiFi נחשבים למסוכנים. עם זאת, עדיין היו מקרים של חטטנות במכשירים על ידי ספק האינטרנט (ספק שירותי האינטרנט) או על ידי צד שלישי. מרבית האתרים כיום מגיעים עם חתימת HTTPS מאומתת. עם זאת, סביר מאוד להניח שבסופו של דבר תתקלו באתר המשתמש במקום זאת בחתימת HTTP לא מאובטחת. דפדפנים היום יכולים מייד לומר לך מתי אתה פונה לעבר אתר לא מוגן, כך שתוכל לנקוט באמצעי זהירות נדרשים בהתאם. זאת הודות לפרוטוקול HTTP Strict Transport Security (HSTS) שיכול להודיע לדפדפני האינטרנט מתי קישור אינו מאושר ולהזהיר את המשתמשים בהתאם. אך אם בכל זאת תלחץ הלאה ותמשיך לבקר באתר בכל מקרה, אתה עלול להיות בסיכון להיחשף או להיסחף.
אל תחשוף יותר מדי מידע
זהו אחד מאותם היבטים המובנים מאליהם אך עדיין חשוב לציין בהתחשב בעמימות סביב כמה מקור יכול להמריא מהמכשירים שלך. אם אתם נמצאים במסעדה או בבית קפה המציע אינטרנט אלחוטי בחינם, היזהרו משיתוף מידע פרטי או כל מידע פיננסי כמו פרטי כרטיס אשראי או מספרי ביטוח לאומי וכן הלאה. הגבל את הפעלת ה- WiFi הציבורית שלך לגלישה סתמית בלבד, או לבדיקת מיילים דרך אפליקציה. בעיקרון, זה בטוח לא לחשוף כל מידע שאתה רוצה להגן עליו בכל עת, כולל סיסמאות לחשבונות המדיה החברתית שלך. יתר על כן, זה הגיוני להגביל את השימוש שלך למוקדי WiFi מהימנים. המשמעות היא להירשם למספר מוקדי WiFi ציבוריים בלבד, ובכך להגביל את הסיכוי להיחשף לסכנות של תוכנות זדוניות או דליפה של מידע פרטי. אתה גם תבין שחלק ממותגי החנויות והמסעדות מזהים את האישורים שלך כדי לספק גישה חופשית לאינטרנט אלחוטי בכל הסניפים. זה בטוח לבחון את האפשרויות שלך לפני שנרשמת לאחת מהאפשרויות האלה. למרבה המזל, כמה בנקים ואפילו אתרי מדיה חברתית מציעים כעת מערכת הנקראת אימות דו-גורמי או 2FA הדורשת סיסמה, כמו גם סיסמה לזמן מוגבל, שנשלחת למספר הנייד הרשום שלך באמצעות טקסט. זה יכול לפתור הרבה מהבעיות שאפשר להיתקל בהם תוך שימוש בבנקאות או באפליקציות רגישות אחרות.
אם אתה נמצא בנקודה חמה של WiFi שמבקשת דוא"ל כדי לחבר או לאמת את המכשיר שלך, זה תמיד רעיון טוב יותר לשתף כתובת דוא"ל משנית שאינה מכילה את המידע הפרטי שלך. נקודות חמות מסוימות יכולות אפילו לבקש את מספר הטלפון הנייד שלך. מומלץ לא להשתמש בשירותים אלה יותר מדי, אם כי זה בלתי נמנע במקומות מסוימים כמו שדות תעופה.
אל תוריד או תתקין קבצים ממקורות לא ידועים
כולנו עוברים את הפיתוי להוריד קבצים גדולים כאשר אנו נמצאים ברשת WiFi בחינם. עם זאת, זהו עניין מסוכן שכן אתרים מסוימים המציעים קבצים אלה מכילים גם תוכנות זדוניות המסתתרות עימם. אם אתה משתמש במחשב נייד, הדבר עלול לפגוע בכל המידע במכשיר. טלפונים חכמים אינם כל כך בטוחים גם בהתחשב בסוג המנצלים החדש שמופיע לעתים קרובות למדי. ניתן לומר את אותו הדבר גם לגבי התקנת אפליקציות חדשות. אלא אם כן אתה בהחלט צריך להוריד את האפליקציה או התוכנה ברשת WiFi ציבורית, זה תמיד בטוח להימנע.
הקפד לקרוא את התנאים וההגבלות לפני ההרשמה
לכל נקודה חמה ציבורית יש תנאים והגבלות משלה שהמשתמשים יכולים לקרוא לפני ההרשמה. עם זאת, קשה יהיה לעבור את כל התנאים וההגבלות בהתחשב בכמה זמן זה יכול להיות. עם זאת, ידוע שזו אחת הדרכים הטובות ביותר להישאר בטוח מפני תוכנות זדוניות או ריגול בסביבה שיש בה רק WiFi ציבורי בחינם. לאור חוקי השקיפות במקומות רבים בעולם, חברות נדרשות ליידע את הלקוחות אם הנתונים שלהם ייאספו או ישמשו למשהו אחר. אז על ידי מעבר על התנאים בקצרה, אתה יכול להיות קצת קל. עם זאת, ההיסטוריה העדכנית מצביעה על כך שחברות העלו דרכים גאוניות להיכנס לנתונים שלך מבלי להזכירם בתנאים וההגבלות, כך שאמצעי זהירות אלה עשויים שלא לפעול בכל הנסיבות.
איזה סוג של חטטנות עדיין יכולה לקרות?
כפי שהזכרנו לעיל, לפעמים אין אמצעי הגנה שיכולים לחסוך אותך בזמן שאתה מקוון. הדבר מתואר על ידי העובדה שבגדרת WiFi ציבורית, אנשים עדיין יכולים לקבל גישה לבקשות ה- DNS שלך המגלות את האתרים שבהם ביקרת. עם זאת, הדבר יגלה רק את האתר בו ביקרת, אך לא את הקישור הספציפי עליו לחצת. כך שגם אם זה רק מידע בסיסי בהיסטוריית הגלישה שלך, זה יכול להיות סיוט פרטיות עבור רבים. סנופים אלה יכולים גם ללמוד כמה נתונים הועברו דרך המכשיר שלכם, מה שלא יגלה הרבה מבחינת מידע פרטי.
שמעת פעם על התקפה של "איש באמצע"? ובכן, זה יכול להתרחש במצב שבו אתה משתמש בנקודה חמה של WiFi שנמצאת בסכנה שלוקחת אותך לאתר מזויף שמוסווה כדבר האמיתי (למשל: אתרי בנקים, אתרי רשתות חברתיות וכו '). לכן כאשר אתה מזין את שם המשתמש והסיסמה שלך, התוכנה הזדונית יכולה לתפוס את הפרטים אשר לאחר מכן ישמשו לפגיעה במידע שלך. למרבה המזל, כל זה לא יכול לקרות באמצעות חיבור HTTPS, כך שתמיד יכול לעזור בזהירות יתרה באיזה אתר אתה מבקר. סיכונים הולכים וגדלים אלה להתקפות דיוג ותוכנות זדוניות הם גם הסיבה שמחשבי Windows מגיעים עם חומת אש כברירת מחדל הנוטה להגביל את האפשרויות שלך בעת חיבור לרשת WiFi ציבורית.
עם זאת, אי אפשר לומר את אותו הדבר לגבי אפליקציות לנייד. בהתחשב במספר העצום של אפליקציות סלולריות בהן אנו משתמשים על בסיס יומיומי, קשה לאשר באופן עצמאי אם כולם מאמתים אישורים באופן מדויק, כך שלא תחשפו להפרות אבטחה ונתונים. השכל הישר מכתיב שלכל אפליקציה צריכה להיות מערכת שתוכל להבחין בקלות בין אתרים בטוחים וחשודים.
למרות זאת, הגיוני להתקין רק אפליקציות ממפתחים מהימנים. יתר על כן, אתה יכול לחפש אפליקציה במנועי חיפוש או בפורומים כמו XDA כדי לראות אם יש להם איומי אבטחה פוטנציאליים. במהלך השנים ראינו יישומי אנדרואיד ואייפון מוסרים ממרכזי האפליקציות שלהם בהתייחס לדאגות אבטחה. זה ממחיש שאפילו יצרני הסמארטפונים יכולים להיות מצוידים בצורה לא טובה לטיפול בנושאים כמו אבטחה, במיוחד כשמדובר בהגשת אפליקציה שיכולה להיות מאות ואלפים בכל יום.
אל תשתף קבצים באמצעות Bluetooth או אפליקציות
זהו גורם נוסף וחיוני ביותר לוודא שאף אחד מהנתונים האישיים שלך אינו נפגע. ישנן מספר אפליקציות כיום המשתמשות בחיבור WiFi להקמת רשת בין שני מכשירים וכך עוזרות לשתף קבצים גדולים במהירות. קבצים מועברים באופן מהיר יותר ב- WiFi מאשר ב- Bluetooth מה שמסביר מדוע זו אחת השיטות המועדפות ביותר להעברת קבצים כיום. אם אתה משתמש באייפון, עליך לוודא שאתה לא שולח מסמכים דרך AirDrop ברשת ציבורית שכן זה משתמש באותה רשת. ניתן לשלוח קבצי AirDrop לכל מכשיר תואם אחר כל עוד המכשיר שלהם גלוי. אז הקפד לעבור אל ההגדרות ולשנות את האפשרות 'אפשר לי להתגלות על ידי' ל'אף אחד '.
האם הדברים ישתפרו בעתיד?
ובכן, הדברים כנראה לא ישתנו כל כך מהר או אפילו השנה, אבל יש כמה טכנולוגיות טובות. במהלך השנים הקרובות נראה את השקת פרוטוקול האבטחה WPA3 Wi-Fi שהוא הדור הבא מבחינת אבטחת WiFi, ומציע פתרונות WiFi חזקים יותר גם בהתקנות ציבוריות. אבל כפי שראינו עכשיו, למרות שיש מספיק אמצעי אבטחה, תוכנות זדוניות עדיין יעשו את דרכה. על הצוותים שעובדים על טכנולוגיות אלה להישאר צעד אחד לפני אלה שרוצים לגנוב מידע מהציבור. אבל דבר אחד ניתן לומר בוודאות, העתיד אכן מבטיח מאוד לעתיד לבוא, במיוחד בכל הקשור לאבטחת Wi-Fi של WPA3.
דברים אחרים שכדאי לזכור
אף על פי שאיש אינו יכול לבצע את כל בדיקות הבטיחות שהזכרנו במאמר זה, אך ישנן כמה מהן קריטיות שיש לזכור בכל עת. ראשית, הקפד לשכוח רשת WiFi ציבורית על ידי מעבר להגדרות שלך. זה ימנע חיבור אוטומטי בפעם הבאה, בעוד שהרשת עלולה להיות בסכנה, ובכך לסכן את המכשיר שלך לחשוף נתונים רגישים.
לפעמים אתה יכול להיות במקום שיש להם נקודה חמה ציבורית ציבורית, אבל אתה לא ממש יכול לדעת אם זו רשת בטוחה. ובכן, במצבים כאלה זה תמיד הגיוני להשתמש בסמארטפון שלך כנקודה חמה אישית. בהתחשב בכך שהוא יוצר חיבור מאובטח בין הטלפון או הטאבלט והמחשב הנייד שלך, לא תצטרך לדאוג לדאגות לגבי חטטנות. עם זאת, הספק הסלולרי שלך עדיין יוכל לדעת באילו אתרים גלשת, בעוד שרשתות מסוימות גובות תשלום או אספקה מוגבלת של נתוני נקודה חמה אישית בחודש.
מה הפתרון הבטוח ביותר לשימוש בבטחה ב- WiFi ברשת ציבורית?
מובן מאליו שאחת הדרכים הטובות ביותר לגלישה נוחה באינטרנט באמצעות WiFi ציבורי היא קבלת שירות VPN. יש שם הרבה ספקי VPN שטוענים שהם הטובים ביותר. אך לדעתנו, ExpressVPN היא האפשרות הטובה ביותר לגלוש בצורה מאובטחת בכל רשת על ידי הסתרת כתובת ה- IP שלך. יתר על כן, זוהי אחת מאפליקציות ה- VPN הפופולריות ביותר שיש בה סיבה טובה. הוא מציע סט כלים מקיף שיעזור לך לגלוש באינטרנט באופן מאובטח בכל עת. ExpressVPN מציע הרחבות דפדפן עבור Chrome וגם עבור Firefox, מה שמקל עוד יותר על גישה לתכונות VPN.
אז מה הופך את ExpressVPN לכל כך נהדר? ובכן, בואו נדבר על כמה מתכונות הליבה שלה. בתור התחלה, שירות VPN זה מעניק לך גישה לשרתים הממוקמים ברחבי 94 מדינות. אמנם אינך יכול לבחור שרתים בודדים, אך החברה מזכירה כי יש לה למעלה מ -3,000 שרתים ברחבי העולם, מה שמאפשר לך לדפדף ממקומות רבים כל כך. בנוסף לשמירה על בטיחותך ממקורות זדוניים, שירות VPN זה גם מאפשר לך לבטל חסימה של חלק מהתוכן הנעול גיאוגרפי שאולי לא יהיה נגיש אחרת.
מה שעוד יותר טוב היא העובדה שב- ExpressVPN יש את השרתים שלה באיי הבתולה הבריטיים, שנחשבים מקלט בטוח לאפליקציות פרטיות. ראוי גם לציין כי ExpressVPN לא שומר את הנתונים שלך ביומניו, ובכך לשלול את האפשרות לפגוע במידע הפרטי שלך. כשאתה משקיע בשירות VPN, תמיד הגיוני להשיג את הטוב ביותר ולא לקחת שום סיכוי.
המהירויות אמינות ומהירות במיוחד, בעוד שללקוחות יש אפשרות לקבל גם את יישומי שולחן העבודה (Windows / Mac), כמו גם אפליקציות סלולריות לאנדרואיד ו- iOS. השירות כולל גם תמיכה ב- P2P המאפשרת להוריד טורנטים ללא מעקב. מבחינת אבטחה, ExpressVPN מספק בטיחות מפני דליפות DNS, IP או WebRTC, ובכך לשמור על המידע האישי שלך בטוח בכל עת.
אם יש לך מכשיר נייד או טאבלט, אנו ממליצים להוריד אפליקציות ExpressVPN לכל המכשירים שלך. החברה תומכת בעד 5 מכשירים תחת חשבון אחד, כך שהיא יכולה לכסות כמעט כל מכשיר שיש לך.
אם ניקח זאת בחשבון, ExpressVPN היא בהחלט אחת האפשרויות הטובות ביותר שאנחנו יכולים לחשוב עליה.