תוֹכֶן
האם Google Pixel 3 XL שלך מאבד מהסוללה במהירות? פוסט זה ייתן טיפים ופתרונות כיצד לפתור בעיה נפוצה זו.
מה גורם לגוגל פיקסל 3 XL לאבד סוללה במהירות
אחת הבעיות הנפוצות ביותר בהן נתקלים משתמשי Android היא בעיית ניקוז הסוללה. ביצועי סוללה לקויים יכולים להיות בגלל הרבה דברים ולכן אין דרך סופית לתקן את זה. חלק מהסיבות הנפוצות לכך ש- Google Pixel 3 XL שלך מאבד סוללה במהירות כוללות את הפריטים הבאים:
- בהירות מסך
- באג מערכת הפעלה קלה
- אפליקציות
- קידוד לא יעיל
- התאמות אישיות או הגדרות
- יישומונים
- תקלת חומרה
הרחבת ביצועי הסוללה ב- Google Pixel 3 XL שלך דורשת סבלנות וזמן. ודא שיש לך סדר בשניהם אם ברצונך לשפר את ביצועי הסוללה ברצינות.
כיצד לשפר את חיי הסוללה ב- Google Pixel 3 XL
ברוב המקרים ביצועי סוללה לקויים נובעים מהרגלי שימוש לא תקינים. ההצעות שלנו למטה נועדו להנחות אותך כיצד לטפל בהרגלי שימוש ירודים כמו פתרונות. הם לא נועדו "לתקן" את הבעיה מיד, אז היה סבלני בביצועם. ייתכן שיידרש הצעה אחת או שילוב של כמה הצעות לשיפור מלא של ביצועי הסוללה של ה- Google Pixel 3 XL שלך.
הצעה 1: כוח מחדש
לפני שתבצע שינויים כלשהם בתוכנה, מומלץ אם תחילה תוכל לרענן את המערכת. אם אינך מצליח להשתמש ב- Pixel 3 XL שלך בדרך כלל ולא להפעיל אותו מחדש בדרך המסורתית, נסה לבצע אתחול מאולץ מחדש. פשוט לחץ והחזק את לחצן ההפעלה למשך כ -10 שניות. לאחר מכן, המתן לטלפון שלך להשלמת רצף האתחול ולראות מה קורה וחשוב מכך, כדי לראות אם יש שיפור בביצועי הסוללה.
הצעה 2: בדוק אפליקציות
ברוב המקרים הדומים לשלכם, הבעיה העיקרית היא אפליקציות. כמו מערכת ההפעלה אנדרואיד, אפליקציות הן רק קודים שתוכננו לעבוד עם מערכת הפעלה ומיני מערכת ההפעלה של חומרת Pixel 3 XL שלך (הנקראת קושחה). אינטראקציה בין אפליקציות ותוכנות אחרות במכשיר היא תהליך די מורכב ויש מיליוני נקודות כשל אפשריות. למרות שמפתחים ביצעו עבודה די הגונה בהפיכת אפליקציות ואנדרואיד ליציבות, לפעמים הבעיות יכולות להופיע ללא הודעה.
אם הסוללה של Google Pixel 3 XL שלך התחילה לאבד מתח במהירות לאחר התקנת אפליקציה, הסיבה הסבירה ביותר חייבת להיות אותה אפליקציה חדשה. נסה להסיר את ההתקנה של האפליקציה כדי לראות אם יש שיפור בביצועי הסוללה.
לחלופין, אתה יכול להשתמש בתכונה המובנית באנדרואיד כדי לראות אם אפליקציה מסוימת צורכת חשמל באופן חריג. אתה יכול ללכת אל הגדרות> סוללה ובדוק אם אפליקציה מסוימת בולטת במיוחד. הקש על סמל הסוללה כדי לראות פירוט של האפליקציות שלך. זה יעזור לך לדעת כמה היישומים שלך משתמשים בסוללה מאז הטעינה המלאה האחרונה של המכשיר. אם אתה חושב שאפליקציה מופיעה גבוה ברשימה כשאינך משתמש בה לעתים קרובות כל כך, תוכל לנסות לאלץ אותה להפסיק או להשבית אותה. אם כוח עצירה או השבתה של אפליקציה לא ישפיע, נסה להסיר את ההתקנה של אלה שלדעתך עלולים לגרום לבעיה. אחרת, תוכל להמשיך בשאר פתרונות הבעיה שלמטה.
הצעה 3: הפעל מחדש במצב בטוח
דרך נוספת לבדוק אם אפליקציית צד שלישי צורכת את סוללת Pixel 3 XL שלך היא על ידי הפעלה מחדש למצב בטוח. במצב בטוח, יישומי צד שלישי יושבתו, כך שאם הסוללה של המכשיר שלך תשתפר משמעותית לאחר שתאפשר למכשיר לפעול זמן מה, ייתכן שתוכל לצמצם את הסיבות האפשריות לאחר מכן.
כדי לאתחל את ה- Pixel 3 XL למצב בטוח:
- לחץ והחזק את לחצן ההפעלה של המכשיר שלך.
- על המסך, גע והחזק את הכיבוי. אם יש צורך, הקש על אישור.
- המכשיר שלך מתחיל במצב בטוח. תופיע "מצב בטוח" בתחתית המסך.
- תן ל- Pixel 3 XL שלך לפעול במצב זה לפחות 48 שעות, כך שתבחין בהבדל כלשהו.
- כדי לצאת ממצב בטוח, פשוט הפעל מחדש את המכשיר.
זכור, אתחול למצב בטוח לא יגיד לך אוטומטית איזו מהאפליקציות שלך מטרידה. יהיה עליך להתבונן בטלפון ולבדוק אם קיימים שיפורים על מנת לזהות אם אפליקציית צד שלישי גורמת לבעיה. כדי לזהות אילו מהאפליקציות שלך גורמות לצרות, עליך לאתחל את הטלפון למצב בטוח ולבצע את השלבים הבאים:
- אתחול למצב בטוח.
- בדוק אם הבעיה.
- לאחר שתאשר כי אשם של צד שלישי אשם, תוכל להתחיל להסיר התקנה של אפליקציות בנפרד. אנו מציעים שתתחיל באילו האחרונים שהוספת.
- לאחר הסרת ההתקנה של אפליקציה, הפעל מחדש את הטלפון למצב רגיל ובדוק אם הבעיה.
- אם ה- Pixel 3 XL שלך עדיין בעייתי, חזור על שלבים 1-4.
כדי לזהות אילו מהאפליקציות שלך גורמות לצרות, עליך לאתחל את הטלפון למצב בטוח ולבצע את השלבים הבאים:
- אתחול למצב בטוח.
- בדוק אם הבעיה.
- לאחר שתאשר כי אשם של צד שלישי אשם, תוכל להתחיל להסיר התקנה של אפליקציות בנפרד. אנו מציעים שתתחיל באילו האחרונים שהוספת.
- לאחר הסרת ההתקנה של אפליקציה, הפעל מחדש את הטלפון למצב רגיל ובדוק אם הבעיה.
- אם ה- Google Pixel 3 XL שלך עדיין בעייתי, חזור על שלבים 1-4.
הצעה 4: התקן עדכוני אפליקציות ומערכת
לפעמים, ביצועי סוללה ירודים או ניקוז יתר של הסוללה עלולים להתרחש בגלל קידוד לא יעיל. זה יכול להתרחש אם יש בעיית קידוד באפליקציה או במערכת ההפעלה. אם מפתח מבחין בבעיות העלולות להיגרם מקידוד לקוי, הוא ינסה לשפר את המצב על ידי תיקון. מסיבה זו אנו ממליצים לך להתקין תמיד עדכוני אפליקציות ומערכת כפי שהם מגיעים.
הצעה 5: השתמש במיטוב הסוללה
למכשירי גוגל כמו דגמי הפיקסלים יש תכונה שימושית בשם אופטימיזציית סוללה שנועדה למזער את ההשפעה של ניקוז הסוללה. אנו ממליצים שתשתמש בו בכדי לשפר את מצבך. להלן השלבים הכלליים לשימוש בו:
- ממסך הבית, החלק מעלה את סמל החץ (ממוקם בתחתית) כדי להציג את רשימת היישומים.
- לך להגדרות.
- הקש על סוללה.
- הקש על סמל התפריט (ממוקם בפינה השמאלית העליונה).
- בֶּרֶז אופטימיזציה של הסוללה. אפליקציות / שירותים שלא ניתן לבצע אופטימיזציה נראים אפורים.
- הקש על סמל התפריט הנפתח של התפריט הנפתח "לא מותאם" (ממוקם בחלקו העליון).
- הקש על כל האפליקציות.
- הקש על האפליקציה המתאימה, הקש על אחת מהפעולות הבאות ואז הקש על סיום:
- אופטימיזציה
- אל תייעל
הצעה 6: בהירות מסך נמוכה יותר
סיבה שכיחה נוספת לכך שסמארטפונים יקרים וחזקים כמו גוגל פיקסל 3 XL מאבדים סוללה במהירות היא המסך. כדי לתת לך עובדה ישר: ככל שהמסך בהיר יותר, כך המערכת צריכה יותר כוח כדי לשמור עליו. לכן, אם אתה הטיפוס שרוצה להבהיר את הכל, אל תתפלא אם הסוללה שלך לא תחזיק מעמד זמן רב. נסה להפחית את בהירות המסך לרמה הנוחה ביותר שתאריך את חיי הסוללה מדי יום.
הצעה 7: השבת שירותים שאינך משתמש בהם
שירותי רקע מסוימים שנותרו מופעלים יכולים לרוקן את הסוללה לאט אבל בטוח. נסה לעבור לתפריט ההגדרות והשבית כל שירות או תכונה העלולים להוסיף לבעיה. אתה יכול להתחיל בהשבתת דברים כגון Bluetooth, wifi, GPS בין היתר אם אינך משתמש בהם. אם אתה נמצא באזור עם שירותי סלולר לסירוגין או גרועים, הפעל את מצב טיסה. אם אותות סלולריים באים והולכים, זה יכול לגרום למערכת לחפש אותם כל הזמן. נסה להשתמש ב- wifi במקום כדי למזער את אובדן הסוללה במהלך היום.
הצעה 8: הסר יישומונים
קיצורי דרך לאפליקציות או ווידג'טים במסך הבית שלך עשויים להיות הסיבה לכך ש- Pixel 3 XL שלך נתקל בסוללה. כמו יישומים, גם יישומונים עשויים ליצור קשר קבוע עם שרתים מרוחקים כדי לעדכן את תוכנם. נסה להסיר אותם אם עדיין אינך מצליח להבין את הגורם לבעיה בשלב זה.
הצעה 9: איפוס להגדרות היצרן
אם כל שלבי פתרון הבעיות לעיל לא יפתרו את בעיית ההקפאה ב- Pixel 3 XL שלך, השלב האחרון לפתרון בעיות תוכנה שאתה יכול לעשות הוא למחוק אותה. בדרך זו, תוכל להחזיר את כל הגדרות התוכנה לברירות המחדל שלהן במכה אחת. אם הסיבה לבעיה קשורה לתוכנה, סביר להניח שאיפוס למפעל יעזור.
לאיפוס ה- Pixel 3 XL למפעל:
- צור גיבוי של הנתונים האישיים שלך.
- הקפד לדעת את שם המשתמש והסיסמה עבור חשבון Google בטלפון.
- פתח את אפליקציית ההגדרות.
- הקש על מערכת.
- הקש על מתקדם.
- הקש על אפס אפשרויות.
- הקש על מחק את כל הנתונים (איפוס להגדרות היצרן) ואז על איפוס הטלפון. אם יש צורך, הזן את קוד ה- PIN, התבנית או הסיסמה שלך.
- כדי למחוק את כל הנתונים מהאחסון הפנימי של הטלפון שלך, הקש על מחק הכל.
- כאשר הטלפון שלך סיים למחוק, בחר באפשרות להפעיל מחדש.
- הגדר את הטלפון ושחזר את הנתונים המגובים.
הצעה 10: שדרוג לאחור של מערכת ההפעלה
לפעמים, בעיה בסוללת הסוללה יכולה להיות בולטת יותר מיד לאחר התקנת גרסת Android האחרונה. אם עד כה לא עזרו לבצע את כל ההצעות שלמעלה, שקול להוריד שדרוג לאחור של מערכת ההפעלה של פיקסל לגרסה הקודמת שלה. שדרוג לאחור ל- Android הקודם אינו נתמך רשמית על ידי גוגל מכיוון שהוא עלול לגרום לבעיות אם לא נעשה כראוי. עשו זאת על אחריותכם בלבד.
הצעה 11: צרו קשר עם התמיכה של Google
אם שום דבר לא ישתנה לאחר איפוס להגדרות היצרן או שדרוג לאחור של מערכת ההפעלה, הסיבה הסבירה ביותר חייבת להיות תקלה בחומרה. צרו קשר עם גוגל כדי שיעצו לכם מה לעשות.